Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 6630: a világ legkisebb 1,3 megapixeles 3G telefonja

Kütyük

Nokia 6630: a világ legkisebb 1,3 megapixeles 3G telefonja

A Nokia bemutatta a mobilkommunikáció területén áttörést jelentő Nokia 6630 készüléket, amely a világon első ízben egyesíti egy készüléken belül a 3G, az EDGE és a vezető smarttelefon-platform, a Series 60 előnyeit.

A folyamatosan bekapcsolt e-mailt, a multimédiás tartalmak mobil szélessávú elérését, videotartalmak élő streaming letöltését és videokonferenciát biztosító, kompakt formájú Nokia 6630 telefon révén egyre több ember számára válhat valósággá a 3G.


3G környezetben a személyes információkezelés egészen új világa nyílik meg, ahol az akár 384 Kbit/s adatsebességnek köszönhetően az elektronikus levelek mellékleteikkel együtt letölthetők és megtekinthetők. A Nokia 6630 felhasználói automatikus értesítést kapnak befutó e-mailjeikről, leveleiket pedig akár 128 Kbit/s sebességgel is elküldhetik. A Nokia mobil VPN kliense biztonságos hozzáférést biztosít a vállalati intranethez vagy levelezési szerverhez. A Nokia 6630 eddig az egyetlen olyan készülék, amely a világ összes 3G (WCDMA), EDGE, és 2G hálózatán működik.

A Nokia 6630 kamerája az 1,23 millió képponttal és a sokoldalú digitális képkezelési funkciókkal a GSM piacon eddig bemutatott legfejlettebb kameratelefon. A képkezelési funkciók hosszú sorában videó és fénykép készítésére alkalmas, egyszerestől hatszorosig terjedő, beállítható digitális zoomot, kézi exponáló-beállítást, sorozatfényképező funkciót, egy órányi videó rögzítésének lehetőségét, illetve a HP és a Kodak megoldásai révén közvetlenül a készülékről vezeték nélkül elvégezhető nyomtatást találhatunk. A felhasználó egyetlen gombnyomással fényképezhet és filmezhet, majd sokféleképpen megoszthatja másokkal a felvételeket. A beépített memóriával és az értékesítési csomagban található MultiMediaCarddal (MMC multimédia-kártya) rendelkező Nokia 6630 memóriája alapbeállításban 74 MB, így a készüléken egyszerűen tárolhatók a képek, videofelvételek, a zene, és az egyéb multimédiás tartalmak.

A Nokia 6630 a szórakozni vágyóknak digitális MP3 zenelejátszót és éles kijelzőjén valós idejű videó streaminget biztosít. A WCDMA hálózatok mobil szélessávú adatátvitele révén a Nokia 6630 képkezelő telefon kiváló minőségű, valós idejű videó streaming letöltést kínál, és videokonferencia-hívást is lehetővé tesz. A RealOne mobil lejátszó a nagy mennyiségben rendelkezésre álló Real-formátumú, valamint az új, mobilkészülékekhez tervezett 3GPP tartalmakat támogatja.

A Nokia 6630 választható tartozékai között világosabb fényképeket eredményező, különálló vaku, az egyszerűbb adatbevitelt elősegítő, vezeték nélküli Bluetooth billentyűzet, és az autóban is kényelmes híváskezelést biztosító, továbbfejlesztett autóskészlet található. A Nokia 6630 Symbian operációs rendszeren alapul. A készülék GSM 900/1800/1900, EDGE, és WCDMA hálózatokon működő, háromsávos telefon. A 127 gramm tömegű és 110x60x20,6 mm kiterjedésű telefon a világ legkisebb, GSM és WCDMA hálózatra szánt készüléke. A Nokia 6630 a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében jelenik meg az üzletekben, közelítő, nem támogatott eladási ára pedig 500 euró alatt várható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés