Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia eszközökkel bonyolították le az első magyarországi nyilvános WCDMA 3G hívást

Kütyük

Nokia eszközökkel bonyolították le az első magyarországi nyilvános WCDMA 3G hívást

A magyar Pannon GSM szolgáltató és a Nokia lebonyolították az első magyarországi nyilvános WCDMA 3G hívást.

A bemutató hívást Huszlicska József, a Pannon műszaki vezérigazgató-helyettese végezte el a kereskedelmi forgalomban kapható Nokia 6650 készüléken.

A bemutató során számos szolgáltatást, így a streaminget, az Internet böngészést, a letöltést, és az MMS-t is kipróbálták. A szolgáltatásokat maximum 380 kb/s adatsebességen használták.

˝Ez a mérföldkő jellegű bemutató a Pannon GSM újító szellemére világít rá, és igazolja, hogy a vállalat készen áll az új technológiák alkalmazására. Továbbra is elkötelezettek maradunk amellett, hogy ügyfeleink számára a háttérben meghúzódó műszaki rendszerektől függetlenül csúcstechnológiájú és izgalmas szolgáltatásokat biztosítsunk˝ -mondta a Pannon GSM vezérigazgatója, Klaus Rasmussen. ˝Figyelemmel kísérjük előfizetőink igényeit, és ebből, valamint a megfelelő időben kialakuló üzleti környezetből kiindulva hozzuk meg műszaki döntéseinket. A mostani bemutatóval a Nokiával az elmúlt tíz év során folytatott, gyümölcsöző együttműködésünk legújabb mérföldkövéhez érkeztünk˝.

A két vállalat abban is megállapodott, hogy a Nokia teljes, 3G rádió-, és gerinchálózati berendezést egyaránt tartalmazó WCDMA 3G tesztelési környezetet biztosít a Pannon GSM számára. A Pannon GSM így még alaposabban feltérképezheti és értékelheti a 3G technológia műszaki és szolgáltatás-célbajuttatási kapacitását.

˝Büszkék vagyunk arra, hogy a Pannon GSM legújabb fejlesztése során ismét együttműködhetünk a vállalattal ügyfeleik legmagasabb szintű kiszolgálásában˝ – mondta Tolnay László, a Nokia Networks értékesítési igazgatója. ˝Együttműködésünk alátámasztja a Nokia felkészültségét és kapacitását arra, hogy 3G kínálata révén a szolgáltatók számára az EDGE-en és a WCDMA-n egyaránt támogatást biztosítson˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés