Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új Sony Clié kéziszámítógép

Kütyük

Két új Sony Clié kéziszámítógép

A Sony az elkövetkező két hétben két vadonatúj Clié kéziszámítógéppel fog megjelenni a piacon.

A drágábbik modell, a PEG-TH55 lesz az első olyan Sony PDA, melynek részét képezi a Clié Organizer névre keresztelt újgenerációs szervező szoftver. A hagyományos szervező funkciókon kívül számos egyéb szolgáltatást felvonultató alkalmazás nem csak karakteres szöveget, hanem kézírást, képeket és grafikákat is képes tárolni, illetve feldolgozni.

A PEG-TH55-ben a Sony saját fejlesztésű Handheld Engine mikroprocesszora teljesít szolgálatot, még pedig 123 MHz-es frekvencián üzemelve. Az 5.2.1-es verziószámú Palm operációs rendszerrel ellátott eszköz 320×480 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelzője több mint 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. A 32 MB RAM-mal felvértezett készülék digitális fényképezőgépének CMOS szenzora 310 ezer pixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 640×480 képpontos felvételek készíthetők. A PEG-TH55 ára 378 dollár.

Eggyel alacsonyabb kategóriában versenyez a Sony másik Clié újdonsága, a PEG-TJ37 típusjelzésű készülék. A 200 MHz-es frekvenciájú Motorola i.XML processzorra épülő kéziszámítógép 32 MB memóriát tudhat magáénak, valamint egy 320×320 képpontos TFT (Thin Film Transistor) LCD-t. A 283 dolláros áron kapható újdonság többek közt MP3 lejátszási képességekkel is rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés