Connect with us

Hirdetés

technokrata

A rosszkor soha meg nem csörrenő telefon?

Kütyük

A rosszkor soha meg nem csörrenő telefon?

A pennsylvaniai Carnegie Mellon egyetem kutatói létrehoztak egy olyan különleges telefonos megoldást, mely “illemtudó” módon csak akkor csörren meg, amikor illik neki, és sosem szólal meg rosszkor.

A rendszer eléggé egyszerű: ahhoz, hogy a telefon tudja, hogy tulajdonosának éppen mikor jó, avagy – és erre az opcióra hegyezték ki az egészet – mikor nem, a technikát kell segítségül hívni: mikrofonok, kamerák, érzékelők tömkelege, s az összes adat befut szép sorjában egy igencsak nagy kapacitású számítógépbe, amely végzi a dolgát, feldogoz, összesít, majd eljut a végkövetkeztetésre – írja az RTL Klub Online.

Ám nem csak azok az adatok kerülnek be, hogy például: becsukódik az ajtó – ilyenkor hiába is csengne a fránya készülék az asztalon árválkodva -, hanem az összes olyan, elsőre talán lényegtelennek tűnő adat is, minthogy: az asztalra rézsútosan dőlve, a laptopot álmos tekintettel bűvöli az egyed.

Persze, a gép nem tudhatja, hogy ez a pozíció, vagyis az elnyúlva a gép előtt, munkavégzésre alkalmas, ezért nem árt tájékoztatni erről, még pedig manuális adatbevitellel. Ám némi adatgyűjtés után a számítógép vezérelte telefon közbeszól – mármint a csöngetésnek, így akkor sem sikít bele a vakvilágba, ha éppen megbeszél, vagy még beszél az ember a kollégájával.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés