Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már nem trendi az okostelefon?

Kütyük

Már nem trendi az okostelefon?

Inkább okosórákra és VR-szemüvegekre költik a pénzt az emberek.

Kétségtelen tény, hogy jelenleg nem az okostelefonok őrületében élünk, mostanra már szinte mindenkinek van egy ilyen készüléke. Bár a vásárlási adatok folyamatosan emelkednek, a felhasználók inkább az olyan új kategóriákba fektetik a pénzüket, mint az okosórák vagy a virtuális valóság szemüvegek.

smartphone

Ennek is köszönhető, hogy az IDC felmérése alapján a 2014-es 27,8 százalékos és a 2015-ös 10,5 százalékos növekedés után idén csak 3,1 százalékkal nőhet az okostelefonok piaca. Bár látszik, hogy pozitív a mérleg, a gyártók számára nem jelent jót, hogy az eladások növekedése folyamatosan csökken, hiszen elképzelhető, hogy jövőre már az ideinél kevesebb készülék talál majd gazdára. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy 2017-ben már nem biztos, hogy elérik az idei évre várt 1,48 milliárd darabos eladást.

Különösképp a Japán és Kína húzhatja le a számokat, ebben a két országban ugyanis már idénre is csökkenést várnak, várhatóan 6-7 százalékkal esnek majd az eladások. A helyzetből a Google jöhet ki győztesen, az IDC szerint ugyanis 6,2 százalékkal több androidos mobilt adhatnak majd el, szemben az iPhone-ok 2%-os csökkenésével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés