Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a Google telekocsi: reszkethet az Uber?

Garázs

Jön a Google telekocsi: reszkethet az Uber?

Bemutatták a Waze Carpoolt.

A Google 2013-ban vásárolta fel a Waze-t, a közösségi navigációs alkalmazás pedig azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, szerte a világon. Mivel a szolgáltatás a közösségre épül, ezért a Google-nél most úgy gondolták, hogy a hagyományos navigációnál egy fokkal feljebb lépnek és bemutatták a Waze Carpoolt, amely egy telekocsi szolgáltatásnak tekinthető.

wazecarpool

A cél az, hogy a hasonló útvonalakon közlekedőket egyetlen járműbe tereljék, így lecsökkenhet az autók száma az utakon, ami pedig kevesebb dugót eredményez. Az egyelőre Kaliforniában élesedő Waze Carpoolhoz elkészítették a Waze Rider-t is, az utasok ezzel foglalhatnak autót magukhoz a reggeli ingázásra.

Talán nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, hogy amennyiben a tesztidőszak sikerrel zárul, úgy 1-2 éven belül akár hozzánk is elérhet a szolgáltatás. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy a Google már javában fejleszti a saját önvezető rendszerét, így később akár az önvezető autókkal is összekapcsolhatná a Waze Carpoolt, azaz az utazásokhoz már sofőrre sem lenne szükség.

wazecarppol2

Hasonló fejlesztésben látja a jövőt az Apple is, a vállalat nemrég fektetett 1 milliárd dollárt a kínai Uber-nek is nevezett Didi Chuxingba.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés