Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Jaguar bemutatta első crossoverét

Garázs

A Jaguar bemutatta első crossoverét

A prémium angol márka is behódolt a most tomboló SUV divatnak.

Végre – sóhajthatják sokan. A Jaguar már körülbelül egy éve harangozza be legújabb típusát, igaz, a hosszú előkészítés ezúttal maximálisan érthető. Az F-Pace ugyanis a kékvérű brit gyártótól eddig idegen crossoverek kategóriájába mutat utat, nem is akárhogyan.

A gyártó pozícionálása szerint „végletekig praktikus sportautóként” fellépő F-Pace szedán testvéreihez hasonlóan jórészt alumíniumból álló alapokon nyugszik. 4,73 méteres hosszával és 2,87 méteres tengelytávjával kissé túlmutat a prémium középkategóriás crossoverek mezőnyén (a BMW X3-nak például hosszban közel 10 centit ad), ennek megfelelően esetében tágas belső térre lehet számítani – az alapból 650 literes csomagtartó is erről árulkodik.

Emellett a márka legújabb központi rendszerét is köszönhetjük benne: a 10,2 colos kijelzőn megjelenő különösen szép vezérlés gyorsaságáról négymagos processzor és SSD-s merevlemez gondoskodik. Tehát ott javítottak az illetékesek, ahol leginkább gond volt a Jaguar esetében. A legmodernebb technológiát magában foglaló rendszer akár nyolc készülék egyidejű kiszolgálására is képes a WiFi hotspot funkcióval, a navigációs rendszer iránymutatásait pedig akár 3D-ben is kivetíthetjük a 12,3 colos képernyőként megjelenő műszercsoportra.

A hajtásláncok kínálatát hátsókerékhajtással és 180 lóerős kétliteres dízelmotorral kezdjük. A beszálló modell mindössze 1665 kilogrammot nyom, amivel könnyebb az összes ellenlábasánál. Ehhez kérhetünk nyolcfokozatú automataváltót a ZF jóvoltából, valamint összkerékhajtást is. Feljebb haladva kétliteres, benzines turbómotort találunk 240 lóerővel, valamint háromliteres dízelt 300 lóerővel. A legizgalmasabb változatokat az F-Type-ból is ismert háromliteres feltöltött V6-os mozgatja, 340 vagy akár 380 lóerős teljesítménnyel. Utóbbi változat akár 5,1 másodperces 0-100-as sprintre is képes, végsebességét pedig elektronika korlátozza 250 km/h-ban.

A különleges felszereltségek között teljes LED-es fényszóró rendszert, akár 22 colos kerekeket, és a Jaguar Activity névre hallgató kulcsot találjuk, amely tulajdonképpen egy víz- és ütésálló karkötő a kulcsnélküli rendszer működtetéséhez az aktív életet élőknek.

A különböző felszereltségi csomagok kimondottan sportos vagy luxusra hangolt irányba is vihetik az autó összképét, és lesz a gyártás megkezdését jelképező First Edition limitált kiadás is. Az árakról még korai nyilatkozni, de biztosan nem lesz olcsó mulatság az F-Pace – várhatóan 12 millió forint körüli beszállóra számíthatunk, igaz, viszonylag gazdag alapfelszereltséggel.

Forrás: Autópult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés