Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kombiként még vonzóbb a Reanult Talizman

Garázs

Kombiként még vonzóbb a Reanult Talizman

Már a szedán is vonzó volt, de a puttonyos kivitel talán még harmonikusabb.

Hiába a kissé keletiesen, pontosabban törökösen csengő névválasztás, a Renault Talisman egy teljes mértékben európai, mégpedig a gyáriak ígérete szerint egyenesen prémiumhangulatú modell. Mi igazság szerint továbbra sem értjük, hogy a Laguna utódjának miért volt szüksége a névváltásra, de a Renault szakembereinek biztosan nyomós indokaik vannak a lépés miértjére.

renault_talisman_estate_1

Lényeg a lényeg, a Laguna utódjára büszkék lehetnek a franciák, hiszen a Talisman technikailag a kategória élvonalába tartozik, a minőség maximalizálásában pedig a Mercedes szakértői segítették illetve segítik a franciákat. A négyajtós Talisman a nyár közepén, júliusban debütált, és még be sem mutatta a Renault élesben valamely nagy európai autószalonon az autót, a márka máris bejelentette a kombi változatot. Mindkét változat a kapuit heteken belül megnyitó Frankfurti Autószalonon fogja európai premierjét ünnepelni.

renault_talisman_estate_2

A puttonyos Talisman pedig nem meglepő módon nem sokban különbözik testvérétől. A változások lényegében a B-oszloptól hátrafelé kezdődnek, de a lényeg, hogy az elektromosan nyíló/csukódó ötödik ajtó mögött egy alapesetben is 572 literes űrt találunk, a variálhatóságnak is köszönhetően pedig a kombi jóval praktikusabb a limuzinnál, továbbá a hátsó utasok fejtere is nagyobb (+30 mm).

renault_talisman_1

Öt üléssel nézve a raktér 112 cm hosszú, ha pedig előrehajtjuk a hátsó üléstámlákat, 201 cm hosszú űrt kapunk, vagyis akár egy szabványos matracot is elhelyezhetnének az aludni vágyók a Talisman Estate hátsójában. Ilyenkor a raktérfogat 1700 literre ugrik. A kombi különben 486 cm hosszú, 1,87 méter széles, 1460 mm magas, tengelytávolsága pedig 2810 mm, vagyis pontosan annyi, mint a szedáné.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés