Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így reagált a Google az új MacBook-ra

Kütyük

Így reagált a Google az új MacBook-ra

Véletlenül pont az Apple rendezvénye után frissült a Chromebook Pixel. A külső ezúttal maradt a régi, a belső azonban jóval fejlettebb lett.

Nem maradt válaszlépés nélkül a hétfői MacBook bejelentés, a Google azon nyomban bemutatta a Chromebook sorozat legújabb tagját. Az új Chromebook Pixel az előd által kitaposott úton halad tovább, azaz a fókusz továbbra is a nagyfelbontású kijelzőn és a Chrome OS-en, semmint a szemkápráztató dizájnon van.

chromepixel1

Talán nem is olyan meglepő, hogy az új Pixel gyorsabb elődjénél, az alapkiadás burkolata alatt most egy  2.2 GHz-es Intel Core i5 processzort, 8 GB RAM-ot és 32 GB-nyi memóriát találunk. Plusz pénzért már egy 2.4 GHz-es Core i7-es processzor, 16 GB-nyi RAM és 64 GB memória is megvásárolható. Akárhogy is döntsünk, a megjelenítő minden esetben egy 12,85″-es, 2560×1,700 pixel felbontású érintésérzékeny egység lesz.

A szuper minőségű kijelzőn túl még az USB-C foglalat is közös a MacBook-kal, hiszen a ChromeBook Pixel tulajdonosai is kihasználhatják a többféle portot kiváltó megoldást. Az Apple újdonságától eltérően a Google modellje azonban nem egy, hanem rögtön két darabot rejt. Rajtuk kívül még két USB 3.0 csatlakozót és egy SD kártyaolvasót is elrejtettek a mérnökök, illetve a repertoár része még a 720p felbontású webkamera is. 

chromebookpixel2

A WiFi ac támogatással érkező, egyetlen töltéssel akár 12 órán át is működő Chromebook pixel alap kiadása 999 dollárt kóstál, mely a specifikációkat figyelembe véve soknak tűnik, azonban ez inkább egy, a Google szolgáltatásait maximálisan kihasználó, billentyűzettel is ellátott táblagép, semmint egy önálló, a Windows vagy OSX alapú készülékeket kiváltó laptop. Pontosan ezt a kategóriát erősíti a hétfőn leleplezett MacBook is, ám az 1299 dolláros, azaz 300 dollárral magasabb árcímke biztosan sokat hoz még a Google konyhájára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés