Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: ConCorde SmartPhone 4000 – fekete péntek minden nap?

Kütyük

Teszt: ConCorde SmartPhone 4000 – fekete péntek minden nap?

Mennyiiiii? Valahogy így szakad ki belőlünk a megdöbbenés. Magyar garanciás, dupla magos, dupla SIM-es, szép és csak 21.900,- azaz huszonegyezer-kilencszáz forint? Az első részlet? Nem, hanem a teljes ára ennyi, kártyafüggetlenül. Azt hiszem éppen a 2014-es karácsony sztárját tartom a kezemben…

Lehet ilyen olcsón hasonló telefont vásárolni? Naná! Csak venni kell egy nagy levegőt, aztán meg kell rendelni Ali babától (vagy a negyven rablótól) aztán ha jó, akkor szerencsénk van. Ha meg nem, akkor – ahogy pestiesen mondják – “íjé”. Így jártunk. Nem javaslom! Helyette azt javaslom, hogy inkább idehaza, garanciával, megbízható szervizháttérrel vásároljunk telefont, például a tesztünkben szereplő ConCorde SmartPhone 4000-es modellt. Ez is épp olyan olcsó. Attól nem kell félni, hogy majd felviszik az árát, mert ennek ennyi és nem több. Attól kell inkább félni, hogy elfogy a készlet, mert azt már itt, az első bekezdésben megjósolom, hogy viszik majd, mint a cukrot!

DSC09215_resize
Miért tetszik ennyire? Nos, az első ránézés nálam fontos. Első ránézésre pedig ez egy kényelmes méretű, igényes telefon. Az előlap teljesen zökkenőmentes, a nálam lévő készüléknél fekete. Alul három érintős kezelőgombot találunk a képernyőn kívül elhelyezve, amelyek enyhén ezüstösek, de nem világítanak. A készülék két oldalán vékony ezüst csík, de nem krómozott csillogós, hanem matt, és kifejezetten szép. A töltőcsatlakozó és a füles csatlakozója felül, alul pedig csak egy körömhely, ahová benyúlva a hátlapot lepattinthatjuk. A hátlap kicsit csillogósabb az én ízlésemnél, de nem csúnya. A hátlapot levéve kettő normál méretű SIM foglalat fogad minket, mellettük egy microSDHC nyílás, aminek örülünk. Van alattuk egy 1600 mAh-s akkumulátor, amely egy erős napot is kibír, de a másodiknak már nem indulnék neki töltés nélkül. A hátlap visszahelyezve egy kicsit recsegős, de nem elviselhetetlenül.
DSC09218_resize
A kijelző hajszál pontosan 10 centiméteres, azaz a 4 colos képátlóval rendelkező telefonok iránt érdeklődőket célozza meg. Kinek jó ez a 10 centi? Nos, elsősorban azoknak, akiknek jó a szemük, másodsorban vagy ezzel azonos sorban azoknak, akiknek az okostelefon nem jelenti feltétlenül a nagy, zsebhúzó, kényelmetlen óriásokat. Mert amellett, hogy a telefon mindössze 115 grammot nyom, a 4 col arra jó, hogy például a gyerek kezében-zsebében szépen elférjen. Nekik, azaz az első telefonos korosztálynak például tökéletes ez a készülék.
DSC09219_resize
Az első benyomások után az ember mindig azon izgul, hogy “Istenem, csak ne legyen valami akadós, trágya…”. Mert kérem könnyen előfordulhat ám, hogy amit nagy lendülettel megrendelünk innen-onnan, az amikor megérkezik, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Sőt! Na, a ConCorde SmartPhone 4000-essel ilyen csúfság nem érhet minket, hiszen idehaza kipróbálhatjuk, kézbe vehetjük, kérdezhetünk róla. Nincs kockázat. Ezt megtehetjük azokban a boltokban, ahol majd forgalmazni fogják (szinte mindegyik nagy áruházláncban és kütyüboltban) még bőven karácsony előtt, de akár a ConCorde bemutatótermében is, ha Budapesten, Kelenföldön, konkrétan a Kelenföldi utcában járunk.
DSC09222_resize
Ha pedig nem tetszik, interneten rendelve indoklás nélkül visszavihetjük. Így aztán teljes biztonságban vagyunk, már csak ki kell várni, amíg megérkezik. Addig is hadd emeljem ki a vele kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat! Tehát 4 colos (10,16 centiméteres) képátlóval érkezik, a képernyő 800×480 pixelt sűrít magába ez azt jelenti, hogy 234 PPI-s a kijelző, ami bőven az emberi szem felbontása alatt van. A kijelző betekintési szögei nem túl jók, így 3-an, vagy 4-en ezen nem tudunk mozizni (nem is erre való), viszont a felhasználó szemből semmi kifogásolni valót nem találhat ebben a képernyőben. Természetesen sokérintős, IPS technológiával rendelkezik.
DSC09221_resize

Egy MediaTek 6572M proci adja a lelkét, amely a világ első olyan kétmagos SoC rendszere volt (mikrocsipbe integrált finomságok), amelyben az olcsó telefonok számára kínált a tajvani gyártó wifi-Bluetooth-GPS egybeépítést. Ez amúgy 960×540 pixelt is simán elvinne, így ezzel a 800×480-as képernyővel csuklóból megbirkózik. Az AnTuTu nyúzó program 10000 körüli pontszámra hozza ki és azt írja, hogy “lehetne rosszabb is”, de ebből az ítéletből a mindennapi használat során nem érzünk semmit. Mégpedig azért nem, mert egyrészt ez a proci nem egy 1,2 GHz-es és 1,5 GHz-es Qualcomm szettet is lenyom simán, másrészt egy MALI-400-as renderer segít be neki, amitől a képernyőmozgatások szép simán mennek.
Screenshot_2014-11-26-20-11-05_resize
Alapból Android 4.2.2-vel érkezik, 512 MB futtatási memóriát kapunk, amelyből a fele még szabad a rendszer betöltődése után. Szabadon hagynak nekünk 1 GB telepítési memóriát, amire a szoftverjeinket feltelepíthetjük. A készülék belső tárhelye további 1,5 GB, így javasolt ezt egy microSD-vel bővíteni, amire van lehetőségünk. Mit jelentenek ezek a számok? Nos, a szoftverek futtatásánál a túl sok egyszerre futó alkalmazás és a nagyobb alkalmazások gondot jelenthetnek, telepíteni 200-300 szoftvert tudunk probléma nélkül, de tárolni egész estés filmből csak kettőt. Ez utóbbi probléma könnyen orvosolható tehát külső kártya behelyezésével, a többit pedig tudomásul kell venni. Nem olyan rossz számok ám ezek, főleg nem a 21.900,- forintos árért…
Screenshot_2014-11-26-20-06-33_resize
Szórakozás terén is sok mindenre alkalmas a telefon. A filmeket és zenéket szépen lejátssza, de fényképezni maximum 5 megapixelben tudunk a hátlapi kamerával és 1,6 megapixelben az előlapival. Nem csinál túl jó képeket egyik sem. Viszont mindkettő tud 16:9-es képarányt, ami az olcsó készülékekre nem jellemző és ha nagyon sötétben kényszerülünk fotózni, akkor ehhez egy kis villantót is kaptunk, ami 1-2 méterig használható. Videotelefonálásra az előlapi kamerának köszönhetően alkalmas a készülék. Videofilmet csak 800×480-asat tudunk vele készíteni, a videók hangminősége is gyengécske, így filmezésre is csak végszükség esetén javaslom.
Screenshot_2014-11-26-20-32-49_resize
GPS, azaz navigációs fronton arra nem számítottam, hogy esetleg GLONASS (orosz GPS) lesz benne és nincs is. Viszont arra sem számítottam, hogy a hagyományos amerikai GPS rendszert ilyen szépen fogja fogni és ilyen magabiztosan és pontosan a helyemre tesz. A navigációra a készülék tehát tökéletesen alkalmas, ügyesen teszi a dolgát. Magyarországon tökéletesen elég lesz nekünk a Google Térkép, de mivel a kijelző szabványos felbontású, minden szoftver szépen fog futni rajta.
DSC09228_resize
A dupla SIM képességet hadd hangsúlyozzam ennél a telefonnál, ami azért jó, mert ha beszédet tartalmazó csomaghoz veszünk adatforgalmat, az négyszer annyiba kerül, mintha mondjuk az egyik foglalatba egy külön SIM-en tennénk bele a netet. És persze arra is jó, ha két telefonszámunk van, akár két különböző szolgáltatótól is. Ezzel a telefonnal nem akadály tehát, hogy olcsón legyen viszonylag sok mobilinternetünk. És ez jó, én főleg ezért venném meg.
DSC09223_resize

ConCorde SmartPhone 4000 készüléken debütál a Filmbox Live és ConCorde szolgáltatása, ami azt jelenti, hogy 1 hónapig ingyen élvezhetünk a 600 filmet és 9 élő TV csatornát. Ha megtetszett az alkalmazás, évi (!!!!!) 9.990,- forintért fizethetünk elő rá és gyakorlatilag az összes eszközünkön elérhetjük a szolgáltatást. Tehát bárhol, bármikor nézhetjük a Filmbox Live-ot különböző eszközökön. Nem csak PC-n vagy MAC-en, de egyetlen előfizetéssel  az alkalmazás elérhető tabletre, okostelefonra és Smart TV-re is! És hogy mindezt egy 21.900,- forintos telefonhoz kapjuk, az a legszebb mindebben.
DSC09224_resize
Kiknek és minek ajánlanám ezt a készüléket? Nos, elsősorban első okostelefonnak javaslom. Ha ezen a telefonon megismerkedünk az egész okostelefonozás érzésével, el tudjuk majd dönteni, hogy kell-e nekünk egyáltalán okostelefon. Ha nem, akkor nem bukunk sokat, ha pedig igen, akkor szintén kis áldozattal válthatunk át egy másik okostelefonra, amelyből a ConCorde is forgalmaz jó néhány finom darabot ám. De mindezek mellet elsősorban a gyerekeinknek ajándékba javaslom, hiszen ennyi pénzért seprűnyeles falovat sem kapunk. A ConCorde SmartPhone 4000-esen a gyerek a játékok nagy részét tudja futtatni, filmeket tud nézni, zenét tud hallgatni és nem mellesleg látjuk, merre jár, hiszen az Androidban ezt be lehet állítani. Úgyhogy aki a fekete pénteki nagy árleszállításokra várt, vagy lemaradt róluk annak szép csendben megsúgom, hogy ez a készülék pont fele annyi pénzért kapható, mint amennyit érne… 😉



Szólj hozzá!

További Kütyük

ConCorde SmartPhone 4000

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Olcsó, kényelmes, igényes
 
  Kontra:  
  - Lassú processzor, gyenge kamera
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4"
  • kijelző felbontása: 800x480"
  • kijelző típusa: IPS multi-touch kapacitív (Arc touchscreen)"
  • eszköz mérete: 124,6x63,5x9,9mm
  • tömeg: 115 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: MT6572M Dual-Core ARMv7 processzor 1.0GHz
  • memória: 512 MB
  • háttértár: 4 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: USB
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 mpix
  • video chat:  
  • video felbontás: VGA
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: quadband
  • WiFi: b/g/n
  • Bluetooth: 4.0
  • GPS: A-GPS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2
  • spec. szoftverek: Filmbox Live
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1600 mAh
  • tapasztalat: 2 nap
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés