Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vegyünk elektromos autót?

Garázs

Vegyünk elektromos autót?

Az AT&T Foundry új eszköze számos fontos kérdésben lehet a segítségünkre.

Egy elektromos autó megvásárlásánál számtalan új kérdés merülhet fel a vásárlókban. Megéri beruházni egy ilyen járműre? Mennyit tudok majd menni vele egy töltéssel? Tényleg olcsóbb lesz a fenntartása?

Nos, az AT&T Foundry új eszköze nagy segítség lehet, ha éppen elektromos autót szeretnénk venni. A startup egy olyan Heads Up Displayt (HUD) fejlesztett ki, mely azt szimulálja, milyen lenne egy elektromos járművet használni. Különböző mozgásérzékelő és helymeghatározó szenzorának köszönhetően képes szimulálni az akkumulátor töltöttségi szintjét a megtett úthoz igazodva.

A könnyű és kicsi kialakításának köszönhetően, könnyedén felhelyezhetjük a műszerfal fölé, így nyomon követhetjük vajon milyen érzés lenne, ha meg lennének számolva kilométereink. Ez fontos terület a e-autóknál, ugyanis a töltőállomások még nincsenek kiépülve, így bizony számos vásárló igényéhez és életviteléhez nem passzol ez a koncepció. A projekt még kezdeti stádiumban van, ezért még árat és elérhetőséget sajnos nem tudunk közölni, azonban ha hasonló kérdések foglalkoztatnak minket, mindenképpen érdemes lesz beszerezni egy ilyen eszközt a jövőben.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés