Connect with us

Hirdetés

technokrata

Japán mobilszolgáltatói együtt vizsgálják a telefonok sugárzásának következményeit

Kütyük

Japán mobilszolgáltatói együtt vizsgálják a telefonok sugárzásának következményeit

A főbb szolgáltatók ezen együttműködés erejéig leteszik a csatabárdot, és megpróbálnak a végére járni: káros, vagy nem káros?

Az együttműködésnek egy célja van: megnyugtatóan megválaszolni a már régóta nyitott kérdést. „Jelen pillanatban nincsen semmilyen tudományos bizonyíték arra, hogy a rádióhullámoknak bármilyen hatásuk lenne az emberi szervezetre, de mi biztosak akarunk lenni abban, hogy a telefonok nem számítanak veszélyforrásnak”, mondta el az NTT DoCoMo szóvivője.

A KDDI, a J-Phone és a Tu-Ka Cellular Tokyo egyetértettek abban, hogy most kivételesen együtt dolgozva a DoCoMo-val, közösen derítsenek fényt a teljes igazságra. A cégek építeni fognak a DoCoMo által végzett vizsgálatokra és elért eredményekre, melyek a rádiósugarak hatását vizsgálták a sejtekre.

A DoCoMo nem bízta a véletlenre a teszteket, így kifejlesztett magának egy rendszert, mely segítségével homogén elektromágneses sugárzást lehet egy adott felületre bocsátani. A sugárzott terület mérete megközelítőleg 30 cm2, mely elegendő arra, hogy egymillió és 100 millió közötti sejtszámot lehessen kitenni a sugárzásnak, szinte tökéletesen azonos feltételek mellett.

A kutatást természetesen még csak induló stádiumban van, és mintegy négy évig fog tartani, míg teljesen elkészül. A teljes anyag természetesen publikus lesz, de csak az után, hogy a négy cég megegyezett egy közös eredményben…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés