Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még többet, még nagyobbat – 2018-ban jön az óriásterepes BMW X7

Garázs

Még többet, még nagyobbat – 2018-ban jön az óriásterepes BMW X7

Aki azt gondolná, hogy a BMW X szériája már teljesen telített, az téved, ugyanis az öttagú csapat 2018-ra tovább bővül, méghozzá felfelé, egy hétüléses óriásterepessel. Ezt a tényt pedig nem más, mint maga a gyártó erősítette meg nemrég.

Igaz, még nagyon messzinek tűnik a sorozatgyártás, de azt már közzétette a német márka, hogy az X7 néven érkező zászlóshajójuk igencsak borsos áron lesz majd kapható. Az induló összeget körülbelül 24 millió forint környékére teszik, amivel már a 7-es sorozat árkategóriájába lép majd a hatalmas SUV.

A hivatalos bejelentés az Egyesült Államokban történt meg, ahol a Dél-Karolinában található spartanburgi gyáruk húszéves fennállásának évfordulóját ünnepelte a BMW. Norbert Reithofer, az igazgatótanács elnöke pedig így fogalmazott: „a BMW X7-tel egy új, még grandiózusabb X modellen dolgozunk, melyet az egyesült államokbeli gyárunkban fogunk előállítani az egész világ számára – ezzel bizonyítva, hogy mennyire fontos számunkra az észak-amerikai térség.

bmw_x5_6_medium

Ez a hír persze egyáltalán nem meglepő, hiszen az öreg kontinensen alig találunk valódi vetélytársat a hétüléses terepesnek. Egyedül jóformán a Mercedes-Benz GL és a Range Rover jöhet szóba. Amerikában viszont még most is nagy kultusza van az óriási SUV-knek, így ott rengeteg ellenfelet találhatunk a piacon, mint a Cadillac Escalade, vagy az Infiniti QX80, a Lexus LX-ről nem is beszélve.

A BMW nem erősítette meg, hogy az X7 melyik platformot fogja használni, de nem lennénk meglepve, ha a következő generációs, 2015-ben érkező 7-es sorozat alapjaira építkezne a német gyártó. Ráadásul a márka stratégiája, mely alapján rengeteg tömegcsökkentő megoldást vetnek be – mint az alumínium és a szénszálas anyagok széleskörű használata – akár azt is jelentheti, hogy az X7 nem lesz nehezebb, mint a most futó X5.

0109_BMW_X5e (3)

A motorokról egyelőre annyit tudni, hogy lesz V6-os, V8-as és V12-es verzió is, melyekhez csatlakozik majd egy konnektorról tölthető eDrive hibrid hajtáslánc is. Ez a bejelentés egyébként csak tovább erősíti az esélyét annak, hogy a Rolls-Royce is belevág egy SUV fejlesztésébe, hiszen ahogyan a 7-es sorozat rengeteg megoldását felhasználták a Ghost fejlesztésénél, úgy ugyanez megtörténhet az X7-tel és a jövőbeli terepes Rolls-szal.

Nem csak az újdonságról esett szó a sajtótájékoztatón, hiszen a BMW bejelentette, hogy egymilliárd dolláros, azaz közel 223,4 milliárd forintos bővítés veszi kezdetét Spartanburgban, amely 2016-ig fog tartani. Ez a beruházás 8000-ről 8800-ra növeli a dolgozók és 300.000-ről 450.000-re az évente előállított autók számát, ami nem meglepő, hiszen itt gyártják az X3, az X4, az X5 és az X6 modelleket is.

A BMW tehát nem adja fel a tervét, hogy minden apró lyukat betömjön a palettáján, amit mi sem bizonyít jobban, mint az X7 bejelentése. Kíváncsian várjuk mit tudnak majd kihozni a hatalmas terepjáróból a német szakemberek.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés