Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Új tenyészet

A névrokonság ellenére nem nagytestvére a VFR 800-nak, ugyanis ez utóbbi egy sport-túra gép, az 1200F pedig egy Road Sport.

Shigeru Takag (Honda Senior Managing Director) a következő bevezetővel indított az első sajtótájékoztatón:

“Meggyőződésünk, hogy az új V4-es blokkal szerelt masinával egy új korszakot indítunk el. Kezdeti képviselője lesz annak az új fajnak, ami a Honda stílusát és milyenségét fogja meghatározni. Ez a motor a tökéletes túragép, amit a Honda ügyfelek mindig is vártak: Egy korszakalkotó gépezetet és több motort a V4-es palettán. Sokak szerint ez a motor fogja majd pótolni, vagy helyettesíteni a VFR 800-t esetleg a Blackbird-et, de ez nem egy olyan termék, ami helyettesít, vagy pótol valamit. Ez egy új faj, egy különleges tenyészetből”

Minden bizonnyal valami nagydologra készülnek Tokyo-ban. Ha ilyen súlyos szavakkal dobálózik Takagi Úr, mint kezdet, meg új faj, meg új tenyészet, akkor mi jön majd ezután? Hatáskeltésben mindig is jók voltak a távol-keletiek, de ezúttal tényleg über alles-t alkottak.

Idén tavasztól már nálunk is kapható az új VFR 1200F fehér, bordó, és szürke színben. Tesztelni is fogjuk, de azért csak ízlelgessük meg, mielőtt a nyergébe pattanunk.

Százhetven lóerő, 130 Nm-es nyomaték, kardán-hajtás és egy teljesen forradalmi formaterv. Az esztétikai élmény és a funkcionalitás netovábbja. Az idomok kettős fala között áramló levegő mérnöki kidolgozottsággal motorhűtő -és stabilizáló hatású egyszerre. Ráadásul sziluettje még egy érdekes X-formát is kölcsönöz a mocinak, megosztva ezzel a rajongók táborát. A blokk elhelyezése, aszimmetrikus kialakítása és tömege a súlypont optimalizálását szolgálja. A hármas tagolású műszerfal, a felnik, a kipufogódob kialakítása és az új világító testek a motoron, mint apró, szemet gyönyörködtető részletek, elkápráztatnak minden motorfiliást.

A vetélytársak (BMW K 1300S, Yamaha FJR 1300, Kawasaki GTR 1400) magasra teszik a mércét. Vajon az új kecske képes lesz ezt megugrani?



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés