Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen lesz a parkolás!

Garázs

Ingyen lesz a parkolás!

…júliustól ingyenes lesz a parkolás a fővárosban, ha nem módosít rendeletet az új kormány? Ön szerint is politikai érdek a régi jó működtetés?

No, tippeljünk, mi lesz itt nyártól! Én helyre-tétre-befutóra teszem azt, hogy bizony nem lesz közlekedési káosz, azaz az alkotmánybírósági döntés dacára (hogy tudniillik az eddigi fizetési rendszernek jogalapot adó törvényt megsemmisítették) júliustól továbbra is fizetni kell majd a parkolásért. Lesz még itt mutyi a háttérben, hirtelen leakasztanak valahonnan egy idevágó szabályt, ami alapján marad minden a régiben. Minden pártnak érdeke a további működtetés, hiszen az önkormányzatoknak és – akár kimondjuk, akár nem, szinte biztosan – a politikusoknak is csurran-cseppen az utóbbi években elhíresült parkolási cégek bevételeiből.

Azt mondják a hozzáértők, hogy az új kormánynak az első ülésén döntenie kellene a jogszabály módosításáról, különben keresztet vethetnek a budapesti fizetős parkolásra. Még a rohamtempós döntést sem tartom kizártnak, bár inkább a fentebb említett trükkös változatban hiszek. És abban is biztos vagyok, hogy a díjak csak tovább emelkednek, miközben a szolgáltatás színvonala (új, bankkártyát elfogadó automatákkal, végre valóban egységes rendszerrel) nem nő majd…

Vollner Károly
szerkesztő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés