Connect with us

Hirdetés

technokrata

Takarékos fényűző

Garázs

Takarékos fényűző

Az Egyesült Államok legtakarékosabb luxus-szedánjának mondják az immár hibrid hajtáslánccal is elérhető Lincoln MKZ-t.

Bár az Egyesült Államokban eddig is a Ford értékesítette a legtöbb hibridet, prémiummárkája, a Lincoln csak most mutatta be első teljesen gyártáskész, ősszel már kapható hibridjét. A 2,5 literes, soros négyhengeres, Atkinson ciklusú, 156 lóerős benzinmotort és 106 lóerős, villanymotort társító hajtáslánc már ismert, a hasonló méretű Ford Fusion szedánban és a Mercury Milanban eddig is szerepelt.

A két motor együttesen 191 lóerős teljesítmény leadására képes, a hajtás hatfokozatú automataváltón keresztül az első kerekeké. A benzines motor stop-start elektronikás, 75 kilométer/órás tempóig a villanymotor önállóan is képes mozgatni az MKZ-t. Arról egyelőre nincs információ, hogy a nikkel-metálhidrid akkumulátorokkal mekkora távolság tehető meg benzinégetés nélkül.

Az azonos motorizáltságú Fordból kiindulva 8,5 másodperces 100 kilométer/órára gyorsulás és 173 kilométer/órás végsebesség feltételezhető, a fogyasztási értékek már biztosak és hajszálnyit kedvezőbbek a Fusionénél. Városban állítólag 6,9 liter benzin elegendő az MKZ-nek 100 kilométer megtételére, autópályán ugyanakkor nagyobb étvágy, 7,8-as fogyasztás kalkulálható.

A Lincoln MKZ a már ismert hajtásláncon túl több finomságot is bevet: utastere bőrrel borított, valódi fabetétekkel díszített műszerfala virtuális virágok nevelésével ösztönöz a takarékos vezetésre. Az első ülések elektromosan állíthatók, hűthetők-fűthetők, a nyitórendszer kulcsnélküli; a kitűnőnek ígért zajszigetelés része a különleges, „akusztikus szélvédő” is. Ősztől fontos kérdésre adhat választ Amerika: vajon az olcsóbb Ford Fusionben is kapható hibrid hajtáslánc eladható lesz-e az előkelőbb és drágább Lincolnban?

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés