Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Kezdődik

Európában az F1
Idei első európai versenyére készül az F1 mezőnye, következik a Spanyol Nagydíj.

Négy futamot ugyan már letudtak a srácok, de talán nem túlzás kijelenteni, hogy most, a szezon ötödik, első európai versenyével veszi igazán kezdetét az évad. Közel három hét telt el a legutóbbi, kínai megmérettetés óta, s a csapatok egyik kedvenc teszthelyükön, a katalán fővárosban mérik össze erejüket. Új fejlesztések bevetése, a valós erőviszonyok remélhető belövése, Button- és McLaren-előny, Schumacher várható feltámadása (vagy nem), Spanyolország Alonso-lázban, ilyesmi.

Bahreinben ugye Alonso (Ferrari), Ausztráliában Button (McLaren), Malajziában Vettel (Red Bull), Kínában ismét Button győzött. A pilóták egyéni pontversenyében 10 pontos előny a brit címvédőnél, a képzeletbeli dobogóra egyelőre még a német Rosberg (Mercedes) és a spanyol Alonso fér föl. A konstruktőri harcban 19 pontos fórral a McLaren az első a Ferrari előtt, a harmadik Red Bull hátránya már komolyabb.

Tehát Spanyol Nagydíj (40. alkalommal), Barcelona (1991-től). A 4655 m hosszú pályán 66 körös lesz a verseny, az egyelőre gumiszállító Bridgestone a kemény és a lágy keveréket viszi. Az izgalomra vágyó tévénézőknek remek hír, hogy egész hétvégére hűvös idő várható záporokkal, szóval az eső ismét bekavarhat. Nem is ártana, mert előzni szinte lehetetlen a katalán aszfaltcsíkon. Tavaly kettős Brawn-siker született Button, Barrichello sorrendben.

Vázlatosan az elmúlt napokban történtekről: a megbízhatósági problémáktól szenvedő Ferrari engedélyt kapott egy jó kis motorgenerálra, és hát a maranellóiak a McLaren-féle F-csatorna módosított verzióját is tesztelik. Persze senki sem lazsál, a többiek is ilyen-olyan aerodinamikai fejlesztéseket eszközöltek (tengelytáv-növelés, terelőelemek cseréje, reszelése, javítás a súlyelosztáson, satöbbi). Eltűnnek az oldaldobozra szerelt és betiltott visszapillantó tükrök.

A bukmékereknél azzal együtt is Vettel, Alonso, majd Hamilton a legesélyesebb, hogy Button az etalon, a professzori magasságokat ostromló regnáló világbajnok csupán negyedik a fogadóirodák listáján. Az első szabadedzés pénteken 10-kor, a szombati kvalifikáció és a vasárnapi verseny 14 órakor kezdődik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés