Connect with us

Hirdetés

technokrata

Schumi: Túl kemény volt, bocs!

Garázs

Schumi: Túl kemény volt, bocs!

MSC elnézést kért Barrichellótól, amiért majdnem fölkente a betonfalra. Videó.

A 25. Magyar Nagydíj a szerencsétlenkedő Vettel, a hungaroringi bokszutcában történt balesetek, de (sajnos) főleg amiatt marad emlékezetes, amit a hétszeres világbajnok Michael Schumacher művelt szegény Rubens Barrichellóval. A Mercedes kerpeni klasszisa az egyetlen pontocskát érő tizedik helyen autózgatott a verseny hajrájában, és hát egyáltalán nem volt hajlandó belátni, hogy egykori ferraris hátvédje, a Williams brazilja sokkal gyorsabb nála. A célegyenes közepén Barrichello elkapta, s a belső oldalra húzódva igyekezett lehagyni. Schuminak nem kellett, nem illett volna bárhogy is akadályozni, ám ő tolta és tolta a fal felé, de annyira, hogy centiken múlt a dolog. A súlyos baleset. Életveszélyes volt, íme:

Ha Barrichello autója a falnak csapódik, ha megdobja a kerékvető… Szerencsére megúszták mindketten. Schumacher a futam után tetézte hibáját, úgy nyilatkozott, hogy semmi extra nem történt, hagyott elég helyet a riválisnak, és az érthető, hogy nem akarta elengedni. Barrichello még rádión üzent, szerinte fekete zászlót érdemelt volna a német, azonnali kizárást – szerintünk is. A felügyelők később 10 helyes belgiumi rajtbüntetést róttak ki Schumira.

Végül Schumacher (vagyis nyilván valamelyik sajtósa) honlapján elnézést kért. Túl kemény volt – írta. A másik akcióért a Mercedes amúgy 50 ezer dolláros büntit kapott (Rosberg gépén a jobb hátsó kereket nem rögzítették, az elszabadult, a szerelők között pattogott, egy williamsest el is talált – bordarepedést okozva). Az ugyancsak bokszutcai Kubica-Sutil koccért a Renault is 50 ezer dolláros bírságot kell, hogy befizessen.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés