Connect with us

Hirdetés

technokrata

Massa parancsba kapta Alonso támogatását

Garázs

Massa parancsba kapta Alonso támogatását

Szegény kis brazilnak megjött az ukáz a Ferraritól.

Már amikor a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót leigazolta a Ferrari, Felipe Massa tudhatta: neki ismét csak másodhegedűs-szerep jut. Mondjuk alakulhatott volna másképp a dolog, ha például a spanyol hibázgat, kiesik, lemarad, miközben a brazillal fut a szekér… De persze nem így lett, Alonso ehhez túl jó. Massa meg nem a régi hungaroringi balesete óta.

Négy futammal a vége előtt Alonso a második (hátránya 11 pont a Red Bull-pilóta Webber mögött), Massának bezzeg már csak matematikailag van sansza az egyéni világbajnoki címre. Konstruktőrileg a Ferrari 64 egységnyi távolságból irigykedik a Red Bullra, míg a McLaren 40-re van – négyszer 43 pont még elérhető, szóval a gyártói trófea szempontjból sem mindegy, hogyan dolgozik együtt a csapat.

Semmi cicó: Massának (b) segítenie kell Alonsót, ez parancs

És a Ferrari mindkét elsőséget akarja. Luca di Montezemolo le is nyilatkozta a Gazzettának, hogy a következőket várják el Massától: segítse Alonsót, s vegyen el annyi pontot a riválisoktól, amennyit csak lehet. A maranellói elnök érdekesen is fogalmazott: “Aki a Ferrarinál van, nem versenyezhet csakis önmagáért. Ha mégis így tesz, szembekerül a csapattal.”

Ami biztos, még egy olyan incidenst nem engedhet meg magának a Ferrari, mint amikor a Német Nagydíjon tiltott utasítással kellett Massát rávenniük arra, hogy engedje maga elé Alonsót. “1997 óta majdnem minden évben nyerünk, de legalábbis az utolsó pillanatig harcolunk a győzelemért. Idén is a legmagasabb szinten vagyunk, s a végsőkig küzdeni fogunk a világbajnoki címekért” – mondta az elnök.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés