Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Hyundai ix20

Garázs

Bemutatkozott a Hyundai ix20

Megérkezett a Hyundai kisegyterűje, alapára 3,5 millió forint.

Bemutatták itthon a legfrissebb kisegyterűt, a Citroën C3 Picasso, a Honda Jazz, a Nissan Note, az Opel Meriva, a Renault Modus, a Skoda Roomster, a Toyota Urban Cruiser és persze a konszerntestvér Kia Venga vetélytársát, a Hyundai ix20-ast. A Vengát illetően képben levőknek nem sok újdonságról tudunk beszámolni, azt mindenesetre tanuljuk meg, hogy az x a Hyundainál nem terepjárós-összkerekes utalás, hanem a szabadidő-autók sajátja. Az ix20-ason kívül ugye az ix35-é és az ix55-é. A szabályt erősítendő kivétel avagy kakukktojás a Santa Fe.

Az ix20-assal találkozva az első benyomás, hogy jól néz ki – nyilván sokat dob az összképen a magas felszereltséggel járó 16-os alufelni, a “pókhálós” hűtőmaszk vagy a panorámatető. Ahogy bent is a modern dizájn. Az utastér példásan tágas (hátul is), a csomagtartó alapból 440 literes, bővítve közel másfél köbméteres. A hátsó ülések csúsztathatóak, támlájuk dőlésszöge is állítható.

Hyundai ix20 méretek mm-ben (h > sz > m > tt): 4100 > 1765 > 1600 > 2615

Az ix20 kétféle benzinmotorral (1.4i 90 LE, 1.6i 125 LE) és egy dízel két változatával (1.4 CRDi 77 LE vagy 90 LE) érhető el. A nagyobbik benzines és a dízelek váltója hatfokozatú, előbbi négysebességes automatával is rendelhető. A vegyes fogyasztás 4,5-6,5 liter.

Széria a 6 légzsák, a manuális klíma, a kormányról vezérelhető hifi USB-csatlakozóval, a fedélzeti számítógép, a fűtött, elektromosan állítható tükör, az első villanyablak, a váltási esedékesség-jelző, például. És az 5 év garancia. Az ESP a Comfort szinttől jár, a start-stop rendszerért 100 ezer forintot kérnek. Olyan extrákkal is kényeztethet a kocsi, mint intelligens kulcs, tolatókamera, navigáció, bőrkárpit, panorámatető.

Az 1.4i Life AC kivitel listaára 3 499 000 Ft, a belépő dízelé 3 999 000 forint. A Csehországban gyártott ix20-tól azt várja a márka, hogy a nagyobb, kompakt egyterűektől is átcsábít vevőket.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés