Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alonso: A Red Bull megérdemli

Garázs

Alonso: A Red Bull megérdemli

Nem lett háromszoros világbajnok, nem hibáztatja a Ferrarit.

Fernando Alonso 8 pontos előnnyel érkezett a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjra, az időmérőn harmadik lett, a futamon aztán pár kör alatt elbukta pályafutása harmadik, ferraristaként első vb-címét. Legalább van miért hajtania a jövőben. Ő nem hibáztatható. Hibáztatható a taktikailag nem először bénázó csapat, hibáztatható a Forma-1, mert irgalmatlan nehéz előzni.

Nem hibáztatható a Renault, sem Petrov – sőt az újonc orosz előtt igazából kalap le, hiszen hiba nélkül, gyorsan és keményen vezetett, ahogy az el is várható az elitben. Megsüvegelendő a Red Bul Renault, hiszen övé volt a szezon legjobb autója, tapsoljuk meg Vettelt is, aki Hamiltont überelve minden idők legfiatalabb F1-es bajnoka lett. Az évad során 5 futamgyőzelemmel, 10 pole-lal, érett versenyzéssel. Schumi után a következő német a csúcson.

De vissza a nagy veszteshez, a (2005-ben és 2006-ban a Renault-val) kétszeres világbajnok Alonsóhoz. Aki nem bírta lemásolni Räikkönen bravúrját, végül is lemaradt a trónról első ferraris idényében. Azonban derekasat küzdött, az utolsó pillanatokig állta a sarat egy olyan technikával, amely a Red Bullénál feltétlen gyengébb volt, sokszor a McLarenénél is.

“Azt hiszem, ha ugyanazt tesszük, mint Button, sikerült volna” – idéz a Marca egy szomorú asztúriait, aki ezzel arra célzott, hogy nem kellett volna a futam legelején kereket cserélni. “Persze utólag könnyű okosnak lenni… Gondjaink voltak a szuperlágy keverékkel, s reagáltunk Webber kiállására. Meglepett minket Rosberg és Petrov gyorsasága is. Petrov úgy küzdött, mintha neki is a vb-cím lett volna a tét. Lehetetlen volt megelőzni.”

Alonso azt is elmondta, hogy a Red Bul és Vettel megérdemli a bajnokságot, ő pedig már bizonyított, s a harmadik legjobb autóval ez az eredmény is elégedettségre ad okot. Természetesen szomorú a kihagyott lehetőség okán, jövőre ismét megpróbálja.

Az egyéni vb végeredménye (élcsoport):

1. Vettel (Red Bull) 256 pont
2. Alonso (Ferrari) 252
3. Webber (Red Bull) 242
4. Hamilton (McLaren) 240
5. Button (McLaren) 214
6. Massa (Ferrari) 144

A konstruktőri vb végeredménye (élcsoport):

1. Red Bull 498
2. McLaren 454
3. Ferrari 396



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés