Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltüntetnék Budapestről a régi dízelautókat

Garázs

Eltüntetnék Budapestről a régi dízelautókat

A Levegő Munkacsoport szeretné elérni, hogy Budapesten csak részecskeszűrős dízelautók közlekedjenek.

A Levegő Munkacsoport aláírásgyűjtést kezd a Fővárosi Önkormányzathoz intézendő petíciójához, amelyben azt kéri, hogy “egészségünk, életünk megóvása érdekében Budapesten csak olyan dízeljárművek közlekedését engedélyezzék, amelyek hatékony részecskeszűrővel rendelkeznek.”

A szervezet szerint “Magyarországon évente 16 ezer ember hal meg idő előtt a nagyrészt a dízeljárművek által kibocsátott részecskeszennyezés (PM10) következtében. Huszonöt európai nagyvárosban végzett vizsgálat alapján Bukarest után Budapesten halnak meg legtöbben a lakosság számához viszonyítva ezen ártalom miatt. E kutatás szerint a gyermekkori asztmás megbetegedések 15-30 százaléka a forgalmas utak közelségéhez köthető.

Az egészségügyi határértékek feletti PM10-szennyezettség miatt az Európai Bizottság már eljárást indított Magyarország ellen, és hamarosan az Európai Bíróság elé idézhetik hazánkat. Pedig részecskeszűrők használatával a kibocsátott korom 99 százaléka kiszűrhető, a szűrő a régebbi járművek és egyéb gépek jelentős részébe is beépíthető.”



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés