Connect with us

Hirdetés

technokrata

Retteghetnek a riválisok, itt a Hyundai i40

Garázs

Retteghetnek a riválisok, itt a Hyundai i40

Barcelonában bemutatkozott a nagyközönségnek a Hyundai i40 szedán.

Egy grafikán már megmutatta a Hyundai, hogy milyen lesz a Sonata-utód i40 szedánként, Barcelonában inkább csak a technikai adatokra volt kíváncsi a közönség. Hát íme: az új középkategóriás modell 4,74 méter hosszú, 1,82 méter széles és 1,47 méter magas. Tengelytávja 2,77 méter, így nem csak a hátsó lábtér nagy, a csomagtartó is méretes, pontosan 503 literes.

Európában, a rüsselsheimi központban tervezték a szedánt, a negyedik negyedévben kerül piacra. Ha beindul a bolt, a Hyundai évi 60 ezer példányt szeretne eladni belőle. Két dízel- és két benzinmotorral indul a forgalmazás, előbbiek az 1,7-es gázolajos 115 és 136 lóerős kivitelei. Akár start-stop rendszerrel is párosíthatók, a gyengébb átlagfogyasztása 4,3 liter.

A benzinesek között ott lesz az 1,6-os közvetlen befecskendezéses blokk 135 lóerővel és egy új kétliteres, szintén közvetlen befecskendezéses egység körülbelül 175-180 lóerős teljesítménnyel. Ez az egyetlen motor, amelyhez nem kapcsolódik start-stop rendszer, 9,7 másodperces százas sprintet és 210 km/órás végsebességet biztosít.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés