Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt vannak a BMW jövőautói

Garázs

Itt vannak a BMW jövőautói

Nyilvánosságra hozta az i3 és i8 tanulmány hivatalos fotóit a BMW.

Szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a BMW i almárkájának első két modellje, a városi mini i3 és a szupersportkocsi i8. A hivatalos fotókat már most nyilvánosságra hozták a bajorok az autókról, bár ezekre kár sok szót vesztegetni: a szériagyártásig még sok minden változhat.

A tervek szerint 2013-ban piacra kerülő i3 a BMW első teljesen elektromos, egyben legkisebb autója. Hossza 3,84 méter, szélessége 1,53 méter, magassága kereken két méter. Tengelytávja 2570 milliméter, utasterében négy személynek alakítottak ki helyet. A Mini E prototípusból ismert villanymotor 170 lóerős, legnagyobb nyomatéka 250 Nm. Egy feltöltéssel 120-160 kilométert képes megtenni, a végsebesség elektronikusan korlátozott 150 km/óra.

Az i3-ból kiterjesztett hatótávolságú elektromos autó is lehet, opciós lesz a REx rendszer, amely egy kis lökettérfogatú, generátorként működő benzinmotor beépítését jelenti. A hátsókerék-hajtású modell a LifeDrive nevű padlólemezre épül.

Az i8-ban a városi minivel ellentétben az első tengelyre építették a villanymotort, hátulra 1,5 literes, háromhengeres, 220 lóerős benzinmotor került 300 Nm-es nyomatékkal. A benzinmotor duplakuplungos váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket, a villanymotor kétfokozatú egységet használ. Az együttes teljesítmény 349 lóerő és 550 Nm.

Százra 4,6 másodperc alatt gyorsul az i8, végsebességét 250 km/óránál korlátozták. Átlagfogyasztása 2,7 liter a BMW szerint. Tisztán elektromos üzemmódban 35 kilométert képes megtenni a sportkocsi, akkumulátora az i3-hoz hasonlóan lítium-ion alapú. Mindkét autó karosszériája karbonszálakkal erősített műanyagból készül, a vázhoz nagyrészt alumíniumot használnak.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés