Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos: minden az új Mercedes A-osztályról

Garázs

Hivatalos: minden az új Mercedes A-osztályról

A Genfi Autószalon előtt nyilvánosságra hozta az új A-osztály sajtóanyagát a Mercedes.

Ugyan az első sajtónappal csak kedden indul a Genfi Autószalon, a Mercedes már hétfőn nyilvánosságra hozta a várva várt új A-osztály hivatalos sajtóanyagát. Miután már mindenféle szögből látható volt az elődjénél sokkal jobban sikerült, a tanulmányhoz képest mégis talán kicsit visszafogott autó, a Mercedes igazából csak a technikai adatokkal tudott újat mondani.

Az MFA padlólemezre épülő A-osztály 4292 milliméter hosszú, 1780 milliméter széles és 1433 milliméter magas, nagy riválisánál, az 1-es BMW-nél 32 milliméterrel rövidebb, de 15 milliméterrel szélesebb és 12 milliméterrel magasabb. Rögtön a szeptemberi piaci starttól többféle motorral lesz kapható az A-osztály, a benzines kínálat három négyhengeresből áll.

Az A180 1,6 literes turbómotorja 122 lóerős, a blokk A200-ba kerülő változata 156 lóerőt tud. Az A250 kétliteres turbómotorral kerül piacra, teljesítménye 211 lóerő. Az 1,8-as dízel 109 lóerős (250 Nm) az A180 CDI-ben, ugyanez a motor 136 lóerőt (300 Nm) ad le az A200 CDI-ben. Az A220 CDI 2,2 literes motort kap 170 lóerős teljesítménnyel és 350 Nm-es nyomatékkal. Minden motorhoz start-stop kapcsolódik, alapáron hatfokozatú kézi, felárért hétfokozatú duplakuplungos váltót kapnak.

Lesz AMG változat is az új A-osztályból, ennek négyhengeres motorja várhatóan 300 lóerőnél is erősebb lesz. Az ismert biztonsági extrák mellett fejlesztettek az A-osztályhoz egy iPhone-programot is, amellyel a telefont lehet összekapcsolni az autó fedélzeti rendszerével. Rögtön a premiertől elérhető a sportos AMG karosszériacsomag is.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés