Connect with us

Hirdetés

technokrata

Android a kamerában – Itt a Samsung Galaxy Camera 2

Kütyük

Android a kamerában – Itt a Samsung Galaxy Camera 2

Újra megpróbálkozik az androidos fényképezővel a Samsung.

A CES ugyan csak jövő héten kezdődik, a dél-koreai vállalat már most megkezdte az újdonságainak leleplezését. Az első készülék a meglepően nagy sikert aratott Galaxy Camera utódja lett, a Samsung marketingesei biztosan nem sokat elmélkedtek a termékelnevezésen, a név mindössze egy 2-es taggal gazdagodott. A modell egyébiránt egyáltalán nem panaszkodhat, az új külső alá ugyanis egy igen impozáns hardver került. Az 1/2.3″-es BSI szezorral szerelt fényképezővel 16,3 megapixeles képeket készíthetünk, videóból pedig akár 30 fps sebességű, FullHD felbontású film is a gyártható, de ha ez túl megszokottnak tűnik akkor van még 120 fps sebességű, lassított felvétel is, igaz ez mindössze 540p részletességű.

GALAXY-Camera-2_019_Dynamic10_white

Működés közben egy megszokott, felsőkategóriás androidos okostelefonként viselkedik a Galaxy Camrea 2, a készülékház ugyanis egy négymagos, 1,6 GHz-en üzemelő processzort, 2 GB RAM-ot, és 8 GB beépített memóriát rejt. Ez utóbbinak sajnálatosan csak a töredéke, mindössze 2,8 GB hozzáférhető a felhasználó számára, ezért mindenképp érdemes egy microSD kártyát vásárolni.

Galaxy-Camera-2-3

Az készülék természetesen NFC képes, a repertoárból pedig a 2000 mAh-es akkumulátor sem maradt ki. A fényképező gyárilag Android 4.3 Jelly Bean-nel kerül piacra, ezen a megszokott Samsung TouchWiz felület fut majd. Elődjével ellentétben a Galaxy Camera 2 nem tartalmaz 3G modult, így csak Wifi hálózatokon használható, bár egy LTE képes kiadás bemutatása sem elképzelhetetlen.

Az árat és a piacra kerülés időpontját egyelőre nem árulta el a Samsung, várhatóan ezeket az információkat a jövő héten tudjuk meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés