Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kitilthatja a HTC-ket Németországból a Nokia

Kütyük

Kitilthatja a HTC-ket Németországból a Nokia

Újabb pert nyert a tajvani vállalat ellen a Nokia.

Egy újabb per végződött szerencsésen a Nokia számára. A finn vállalat már korábban is megtámadta a német bíróságon a HTC One modelljeit, ám most sikeresen elérték, hogy az összes, a tajvani cég által készített telefon árusítása tiltva legyen az ország területén.

A bíróságon úgy találták, hogy a HTC megszegte a Nokia EP1148681 nevű szabadalmát, melynek lényege hogy két készülék Bluetooth-on vagy NFC-n keresztül egymáshoz kapcsolódjon. A bíróság szerint ezért a Nokiának lehetősége van kitiltani a tajvani cég termékeit, igaz ehhez 400 millió eurónyi kötvényt kell kifizetniük.

gsmarena_001-25

Természetesen a HTC-nek lehetősége van a fellebbezésre, ám az biztos, hogy nincsenek könnyű helyzetben. Az ügybe a Google is beleszólt, a keresőóriás egy panaszt nyújtott be, szerintük ugyanis ez a szabadalom az egész Android ökoszisztémára veszélyes lehet, így el kell törölni.

Ez az ügy egy újabb bizonyítéka annak, hogy a Nokia a Microsoft felvásárlása óta a szabadalmaiból próbál megélni, az eset ugyanis kínosan hasonlít az Apple kontra Samsung persorozatra, azzal a különbséggel, hogy minden valószínűség szerint ennek még igencsak az elején járunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés