Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztosan lesz elektromos BMW-Toyota sportautó

Garázs

Biztosan lesz elektromos BMW-Toyota sportautó

Immáron hivatalosan is megerősítésre került, hogy a BMW és a Toyota közös elektromos gyermeke egy sportautó lesz.

A bajorok és a japánok finoman szólva is ráharaptak az elektromos járművek fejlesztésére, gyártására. A BMW a japán társakhoz hasonlóan egészen komolyan gondolja az új vonalat, és ennek első igazi zászlósa az i3 elektromos autó volt, mely a vártnál nagyobb sikert aratott.

A BMW és a Toyota kapcsolata azonban nem új keletű, de a szoros együttműködésnek hála mindketten nagy léptekkel haladnak előre az elektromos autózás fejlődésében. Az érdek közös, még akkor is, ha valahol egymás riválisai is. A hivatalos tájékoztatás szerint ez a „házasság” eddig is nagyon sikeres volt, ám a gyártók előjárói még fényesebb jövőt jósolnak.

BMW-i8_2015_800x600_wallpaper_01

A BMW marketingosztályának főnöke, Ian Robertson nagyon pozitívan nyilatkozott és elsősorban az akkumulátorok kapacitásának és hatékonyságának fokozását emelte ki. A fejlesztői csoport a háttérben egy  sportautón is dolgozik, ami természetesen a két gyártó közös gyermeke lesz. Egyelőre csak ennyit tudni, de azt pletykálják, hogy az alapot a Toyota GT86-os modellje jelentheti.

Robertson azonban hozzátette, ez a bizonyos BMW-Toyota sportautó még messze van attól, hogy megmutassa magát, de a szakemberek már dolgoznak rajta. A fejlesztési idő akár további 2-3 évig is eltarthat, ám addigra az elektromos autógyártás messze előrébb fog tartani, mint most.

Forrás: Tiszta Jövő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés