Connect with us

Hirdetés

technokrata

Használhatóbb Motorola?

Kütyük

Használhatóbb Motorola?

A Motorola júliusra ígéri új arculatú telefonjainak megjelenését – melyek a hírek szerint legalább annyira kellemesek lesznek, mint a Nokia vagy a Samsung.

A Motorola azért változtatja meg rádiótelefonjainak arculatát, hogy meglévő fogyasztói márkaváltás nélkül juthassanak használhatóbb készülékhez – anélkül, hogy egy teljesen új rendszert kellene megtanulniuk.

Az újjáalakításon dolgozva mindvégig szem előtt tartják az ipar vezető gyártóját, a Nokiát. A júliusban megjelenő modellek attraktívabbak és használhatóbbak lesznek.

– Ez legalább annyira nehéz, mint DOS-ról Windows-ra áttérni a számítógépeken – mondta Tim Parsey, a Motorola telefonkészülékeinek vezető designere.

Mindenesetre cégünk nem szándékozik lemásolni a Nokia vagy a Samsung készülékeit – mondta Parsey -, ám a Motorola által tervezett sajátságos arculat könnyebbé teszi az eligazodást a különböző forgalmazók telefonjai között.

Például, egy fogyasztó képes lesz szöveges üzenetet írni néhány könnyű lépésben, úgy, mint ahogy azt a Nokia készülékeken lehet – és a menüben is könnyebben navigálhat, akár egy görgető gomb segítségével – mondta Parsey.

David Berndt, a Yankee Group elemzője szerint: régebben számtalanszor kellett a gombokat megnyomni ahhoz, hogy különböző funkciókat elérhessünk a Motorolákon, vagyis használatuk sokkal bonyolultabb volt, mint a konkurenciák telefonjai.

Ám a piacvezetők követése nem elég. Parsey hisz abban, hogy a Motorola csengőhangjai és grafikája túltesz majd a Nokián.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés