Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üzenőprogramok háborúja – az ICQ a következő?

Kütyük

Üzenőprogramok háborúja – az ICQ a következő?

Egy üzenőprogram alapköve az egymás közti kommunikáció, most mégis ez a momentum esik áldozatul a mohóságnak…

Az America Online úgy döntött, hogy a továbbiakban nem engedi a Trillian azonnali üzenetküldő programot használóknak elérni saját, AOL Instant Messenger (AIM) rendszerét. A Trillian bizonyult a sok, egymással inkompatibilis üzenőprogram (AIM, ICQ, Yahoo Messenger, MSN Messenger) közötti hídnak, lehetővé téve a szoftvert használóknak, hogy a különböző hálózatokban levő egyének mind elérhetők legyenek egy program segítségével (az ICQ-nál egyelőre nem terveznek hasonló lépést).

Az AOL és a Cerulean Studios (a Trillian készítője) közötti nézeteltérés odáig vezetett, hogy az America Online bezárta hálózatát Trilliant használók részére. Ennek oka a Cerulean programjának frissített verziója, mely annyira népszerűvé vált, hogy az emberek sorban álltak át rá, otthagyva az AIM-et.

Sokan sajnálják, hogy így alakult, a reklámmentes program ugyanis nagyon kényelmessé tette az egymás közti kommunikációt, szükségtelenné téve több, hasonló szolgáltatást nyújtó program egyidejű futtatását. Nem ez az első eset azonban, hogy a népszerű rendszert kívülről elérő egyéb programok blokkolásra kerültek: korábban a Microsoft és az AT&T is megpróbálkozott azzal, amivel nemrég a Trillian, és hasonló sorsra jutott.

Biztonsági kérdésekre és üzleti szövetség hiányára hivatkoznak az AOL-nál, magyarázván a kitiltást. A döntést elemzők egyetlen pozitívumként azt hozzák fel, hogy az óriáscég legalább konzekvens ebben az ügyben: riválisai közül a nagyokat is és a kicsiket is igyekszik kiszorítani saját hálózatából.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés