Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyon belépőszint a ZTE Firefox okostelefonja

Kütyük

Nagyon belépőszint a ZTE Firefox okostelefonja

A kínai gyártó is bemutatta a Firefeox OS készülékét, ami jó eséllyel lesz itthon is kapható.

Valahogy a show egyik legnagyobb durranása a belépőszint és az alacsony árkategória lett a barcelonai Mobile World Congress-en. A világsajtó szinte csak a Firefox OS-től zeng, az Alcatel-en kívül még három gyártó már partnerek a Mozillával, a Telenor is aláírt egy megállapodást a magyarországi fogalmazásról, sőt, a Sony is érdekelt egy saját Firefox okostelefon elkészítésében, amit majd csak egy év (!) múlva mutatnak be.

ZTE-Open-Orange-white-20130129

Az Alcatel mellett a ZTE is bemutatta saját készülékét, az Open-t. A készülék a második negyedévben érkezik, mivel a Telenortól konkrétan irodát bérel a ZTE Budaörsön, így nem nehéz kitalálni, hogy itthon is kapható lesz. A készülék plasztik háza jelenleg narancssárga, mint a róka és a korábbi androidos készülékek világát idézi. A 3.5 hüvelykes kijelző a mai batár telefonokhoz képest kicsinek hat, szerény véleményem szerint az ideális mérettel rendelkezik, fogása tökéletes lehet.

Az Open hardvere nem éppen a legerősebb, sőt. A Cortex-A5 processzor nagyjából 800 MHz-es lehet, a memóriája 256 MB és mindössze fél gigabájt a tárhelye, ami bővíthető. A hátlapján egy 3.2 megapixeles kamera kapott helyett. A 3.5 hüvelykes kijelző felbontása 480×320 pixel, ami szintén nem a mai technológiai szintnek felel meg. Szerény véleményem szerint a ZTE Open hardveres tudásban nagyjából egy iPhone 3GS-sel vetekszik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés