Connect with us

Hirdetés

technokrata

Azonnali üzenetküldés beszédbevitellel

Kütyük

Azonnali üzenetküldés beszédbevitellel

A One Voice Technologies új szoftvere lehetővé teszi az azonnali üzenőprogramok mikrofonon keresztül, beszéddel történő használatát, noha az üzeneteket szöveges formában jutnak el a címzetthez.

Noha a beszéddel történő szövegbeviteli technológia elsőként a mobiltelefonos iparágban ütötte fel fejét, e szektorban még nem hozott átütő sikert, csupán néhány külföldi szolgáltató teszi lehetővé őket, a legtöbb helyen még a telefon billentyűjét használva történik az üzengetés.

A One Voice azonos nevű, a napokban megjelent szoftvere éppen ezért a személyi számítógépek felhasználóit kívánja meghódítani, noha a mobiltelefon piacra szánt MobileVoice Messaging technológián alapul. A most kiadott, angol nyelvet támogató program a Microsoft MSN Messenger, illetve a Windows Messenger azonnali üzenőprogramokkal képes együttműködni, de a tervek szerint a közeljövőben egyéb üzenőprogramokhoz is elérhető lesz.

Az alkalmazással lehetséges a fenti két azonnali üzenőprogramok használata anélkül, hogy a billentyűzetet meg kellene érinteni. A felhasználónak csupán be kell mondania a mikrofonba például: ”üzenet címzettnek”. Ezt követően a rendszer rákérdez arra, hogy mi az üzenet, amelyet a felhasználó bediktál, a program azt szöveggé alakítja, majd továbbítja a címzettnek. A One Voice alelnökének elmondása szerint nem nagyon téveszti el a szavakat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés