Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissítve: Felrobbanó akkumulátor miatt visszahívja a Galaxy Note 7-eseket a Samsung

Kütyük

Frissítve: Felrobbanó akkumulátor miatt visszahívja a Galaxy Note 7-eseket a Samsung

Több telefon is felrobbant, ezért inkább visszahívják őket.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a felrobbanó Note 7-esek miatt a Samsung egy időre felfüggesztette a legújabb zászlóshajójának árusítását. Akkor azt valószínűsítettük, hogy ez csak rövid ideig fennálló probléma lehet és minden a normális ütemterv szerint halad majd.

Nos, ez már szinte biztosan nem így lesz, a dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint ugyanis a vállalat hamarosan visszahívja az összes, már kiszállított vagy épp eladott telefont. A Yonhap szerint a Samsung már javában tárgyal a szolgáltatókkal az eladott készülékek visszahívásával kapcsolatban, de erről pontosabb információkat nem árultak el. Így nem tudni, hogy azonnal egy cserekészüléket kapnak majd a “felrobbanó telefont” vásárló felhasználók, vagy épp a pénzüket kapják majd vissza.

Samsung_03_Galaxy Note7_black (002)_small (002)

Minderről hivatalosan ma délután 5-kor ad majd tájékoztatást a dél-koreai gyártó. Az biztos, hogy ez igencsak rosszul érinti majd a vállalatot, hiszen nem elég, hogy már javában közelít a legnagyobb konkurens, az iPhone új generációja, de az elmúlt időszakban az eladási adataik sem alakultak olyan fényesen, ahogyan azt tervezték.

A biztonságra való törekvést azért jól jelzi, hogy a források szerint az összes telefon 0,1%-át szerelték hibás akkumulátorral, ennek ellenére inkább a teljes mennyiség visszahívása mellett döntöttek, a további problémákat megelőzendő. Sajnos így szinte biztos, hogy nem sikerül majd tartani az eddig tervezett, szeptember 16-ai magyarországi premiert és néhány hetet csúszik a bevezetés.

Frissítés: A Samsung azóta már hivatalosan is bejelentette a visszahívást,  így azoknak, akik már kézhez kapták a Galaxy Note7-et, ingyenesen kicserélik a készüléket. Azok, akik esetleg a közeljövőben vásárolnának ilyen modellt, várniuk kell, ugyanis a vizsgálat lezárultáig leállították a Galaxy Note7 értékesítését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés