Connect with us

Hirdetés

technokrata

Instagram Hyperlapse: képstabilizálásban verhetetlen

Kütyük

Instagram Hyperlapse: képstabilizálásban verhetetlen

Nem csak felgyorsított felvételekre használhatjuk a Hyperlapse alkalmazást.

2014-re a videórögzítés feladata az okostelefonokra hárult, hiszen minden ember zsebében ott vannak, és a legtöbben nem is keresnek más alternatívát. Ennek egyik hátránya, hogy a könnyű készülékek és kezünk rezgése nem túl jó párosítás, és szinte lehetetlen, hogy teljesen stabil videókat rögzítsünk.

A filmipar már rég kifejlesztette megoldását a különböző állványokkal és készüléktartókkal, de ez bizony költséges lehet egy átlagember számára. De mit is tegyünk, ha mégis valamivel professzionálisabb videókra vágyunk?

Biztosan hallottunk már az Instagram idén bemutatott Hyperlapse applikációjára, melynek középpontjába a felgyorsított felvételek kerültek. Igaz ezek is lenyűgözőek, de másik kiemelhető funkciója a stabilizálás. Ha a skálát 1X-ra állítjuk a felvétel valós időben forog majd, és bámulatosan stabil képkockákat eredményez.

A program a telefonunk mozgásérékelőit használja fel, szemben már eddigi digitális képstabilizálással. Például ha 1080p felbontásban veszünk fel, az így készült videó csak 720p lesz, mivel a levágott részeket használja a stabilizáláshoz. Ha a szavaknak nem hiszünk vegyünk csak egy pillantást a the Verge által készített bemutatóvideóra. Kétség nélkül állíthatjuk, hogy ebben a technológiában van a videókészítés jövője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés