Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Amazon vezér beszólt az Apple-nek

Kütyük

Az Amazon vezér beszólt az Apple-nek

Az Amazon túlságosan is magabiztos

Az Amazon a Fire telefonnal lépett az okostelefonok piacára a múlt héten, és mint minden gyártó, meg van győződve arról, hogy ő hozza el a legjobb megoldást a felhasználóknak. Jeff Bezos a minap a “Update time?” (Ideje frissíteni, váltani) szöveggel írt alá egy iPhone 5s-t, ami némi magyarázatot vár véleményünk szerint. A piac egyik legkiemelkedőbb készülékére ezt a megjegyzést írni igen nagy bátorságot igényel. De nézzük is meg, hogy mire olyan büszkék a Fire Phone készítői.

bezos-iphone-autograph

A készülék ára 650 dollár (függetlenül), ami megegyezik az iPhone 5s árával megjelenésekor, így felmerül a kérdés, hogy mi az amiért ennyit kell fizetnünk. A legkiemelkedőbb szolgáltatások a Dynamic Perspective, a Mayday és a Firefly. Az utóbbi kettő tulajdonképpen külön is megjelenthetett volna egy-egy alkalmazásként, de az Amazon csak azért is egy saját telefont akart piacra dobni. Sőt, már léteztek is korábban hasonló applikációk, például Google goggles és a Shazam teljesen lefedik a Firefly összes szolgáltatását.

Elég nagy feladatba kezdett a vállalat, mikor az első saját készülékéhez saját operációs rendszert is ki kellett fejlesztenie. Ekkora összegért szerintem senki sem szeretné, hogy rajta kísérletezzen az ilyen téren még tapasztalatlan vállalat. Tegyük hozzá, a Fire OS 3.5 igaz, hogy Android alapú, mégsem használhatjuk a Google Play Store alkalmazásait, így számtalan remek alkalmazástól és funkciótól esünk el.

Összegezve, reméljük nem indokolatlan az Amazon elégedettsége, és egy megbízható, funkcionális telefont kapunk tőlük, bár minden jel arra utal, hogy nem lesz túl nagy sikere a telefonnak.

nicole



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés