Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatta első telefonját az Amazon

Kütyük

Bemutatta első telefonját az Amazon

A Fire remek ellenfele lesz a piac csúcskészülékeinek.

Az Amazon tegnap hivatalosan is bejelentette a Fire néven ismert első telefonját. A készülékben a Gorilla Glass mögött egy 4.7 inch-es HD (720p) felbontású kijelző működik. Míg a kerete gumírozott, elő- és hátlapját az említett Gorilla Glass borítja, mely rendívül elegáns külsőt ad az eszköznek.

Benne egy 2.2 GHz-es négymagos processzor működik 2GB RAM-mal és Adreno 330 GPU grafikai egységgel. Kameráját a bámulatos 13MP mellett optikai képstabilizátorral (OIS) és f/2.0 lencsékkel is ellátták, amivel kiváló minőségben rögzíthetünk videókat (1080p), és örökíthetjük meg legkedvesebb pillanatainkat, és a vállalat ezeknek korlátlan tárhelyet is biztosít az Amazon Cloud segítségével. A piac legfényesebb (590 nit) kijelzőjét kapta meg, mely a forradalmi körkörös polarizációval dolgozik.

Az NFC, a Bluetooth, és a WiFi támogatás természetesen elengedhetetlen része a telefonnak, ezenkívül a roppant ígéretes üzemidő ámulatba ejt bennünket. Elmondásuk szerint, 285 óra standby működésre, 22 óra telefonálásra, 65 óra audio és 11 óra videólejátszásra képes. A hangszórókat a Dolby Digital közreműködésével alkották meg, és a mobilhoz egy speciálisan kialakított fülhallgatót is kapunk, amivel kevesebbet kell bajlódnunk az összetekeredett kábelek miatt. A remek hardverekért magas árat kell fizetnünk, ami 650 (32GB) illetve 750 (64GB) dollár kártyafüggetlenül.

nicole

Fontos megemlíteni azokat a tényezőket és szolgáltatásokat is, amelyek tényleg egyedivé teszik ezt a telefont. Ezek egyike a Mayday, ami egy segítségnyújtó program, ahol élőben válaszolják meg bármilyen kérdésünket az eszközzel kapcsolatban, mindössze 15 másodperc várakozási idő után. Egy másik kiemelkedő alkalmazás a Firefly, ami felismer szinte bármit amit a kamera elé teszünk és olyan információkat és szolgáltatásokat kínál fel, melyeket eddig csak hosszadalmas keresés után értünk el. Ezenkívül a zeneszámokat és a tévéműsorokat is képes azonosítani.

A legkiemelkedőbb újítás azonban mégsem ez volt a másfél órás bemutatón, melyet Jeff Bezon tartott. A készüléket egy eddig nem használt négy belső kamerából álló szenzorral látták el, ami az un. Dynamic Perspective fejfelismerő rendszert szolgálja ki. A 120 fokos szögben érzékelő egységek képesek megállapítani, hogy pontosan honnan nézünk a telefonra és ezzel eddig soha nem látott funkciókat értek el. Ez felhasználható akár már az Apple-nél is látott 3D hatású háttérképeknél (de jóval lenyűgözőbb formában), a böngészési élmény növelésénél (lapozás, görgetés érintés nélkül), és még számos egyéb feladatnál is. A színpadon Jeff bemutatott néhányat a speciálisan erre a célra fejlesztett hátterek közül és a látvány bámulatos volt. Gondoljunk bele, milyen 3D-s élményeket érhetnek el azzal, ha tudják honnan tekintünk a kijelzőre.

A Fire, a Fire OS 3.5 Android alapú operációs rendszerrel működik. Kiválaszthatjuk, hogy az Androidhoz hasonló, vagy a Kindle tableteknél megszokott kinézetet használjuk. Az előrendelés mától kezdődik, és ha gyorsak vagyunk még megszerezhetjük az egy éves Prime előfizetést is. A hivatalos érkezésének dátuma július 25-e, és addig vegyünk néhány pillantást a hamarosan érkező gyönyörű készülékre.

fire fire_02 fire03 fire04 fire05



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés