Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon is bemutatták a HTC One-t

Kütyük

Itthon is bemutatták a HTC One-t

Egy belvárosi hotel üvegtetős termében vehettem végre kezembe a HTC csúcskészülékét, melynél jobbat Androidban már rég láttam.

Igazi csúcsragadozót mutatott be a HTC a One személyében, mely bár csak április elején fog megjelenni, a sajtó képviselői kedden délután már kézbe vehették.

SAM_0652

A készülék első fogásra hűvös, ami nem csoda, hiszen az egész háza konkrétan egy alumíniumtömbből készült, ami nem újdonság, hiszen a Nokia is készített már ilyen készüléket. A készülék nagy, de egyáltalán nem zavaróan. A készülék kijelzője 4.7 hüvelykes és elképesztően gyönyörű.

A full HD felbontás és a szinhű megjelenítés csak a hab a tortán, ugyanis a 469 ppi (pixelsűrűség) jelenleg a legdurvább, ennél jobb, és itt kiemelték, MA nincs a piacon. Az egyik újságírónál véletlenül volt egy Xperia Z, ami a Sony jelenlegi csúcsmodellje, de kijelzője elhalványult a One mellett.

SAM_0702

Amellett, hogy kiváló a hardvere a készüléknek, én azt vettem észre, hogy a szoftverekre is kiválóan ráfeküdt a gyártó. A fényképezés egyszerűen kiváló a 13 megapixeles kamerával, fotózhatunk, amit a végén a gép automatikusan összefűz nekünk a kiválasztott képekből, akár effektelve, de gyári zenével feltölthetünk a Zoe-ba.

SAM_0715

Kicsit Windows Phone is

A készüléken megtalálható volt a BlinkFeed, mely hasonló csempékkel bírt, mint a Windows Phone. Itt láthatjuk a friss híreket, történéseket,közösségi életünket is kiélhetjük rajta keresztül. Remélhetőleg a megjelenéskor már lesz rajta magyar tartalom is.

SAM_0582

Két hangszórója van a készüléknek, mint a Sony Ericsson W600-nak, ettől a hangzás erőteljes és nagyon sztereó. Mindemellett feszültség alatt van a jack kimenete is, vagyis hangosabban szól és külső hangszórókat is meg tud szólaltatni önerőből.

Tény, hogy a Beats Audio fejhallgató konkrétan lerepült a fejemről maximum hangerőnél, olyat rezonált.

SAM_0591

Ami nem tetszett, az a fekete és nagyon levegős menü. Mivel ez még nem a végleges OS rajta, reményeim szerint változtatni fognak rajta.

SAM_0654

A készülék tetején található bekapcsoló gomb nem csak arra szolgál, hogy ki- és bekapcsolju a One-t, hanem egyben infraport is. Ezen keresztül tudjuk majd irányítani minden olyan eszközünket, legyen az tévé, DVD vagy HiFi, amihez távirányító is jár.

SAM_0720

Arra a kérdésre, hogy mennyibe is fog kerülni a telefon, egyelőre egy 190 ezres árat határoztak meg, persze szolgáltatótól függetlenül. Várhatóan március végén, április elején jelenik meg. Magánvélemény, de kiváló darab lett ez a  készülék.

SAM_0644



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés