Connect with us

VW dízeled van? Akkor most durran el az agyad

volkswagen tdi motor

Garázs

VW dízeled van? Akkor most durran el az agyad

A Volkswagen különböző módon kezeli a dízelbotrány károsultjait az óceán túlpartján és Európában.

Miután kiderült, hogy a Volkswagen speciális motorvezérlő szoftverével csalt a károsanyag-kibocsátással, a gyáróriás igyekszik minimalizálni az ezzel járó anyagi és presztízs veszteséget. Mindezt az Egyesült Államokban az érintett tulajdonosoknak adott kártérítéssel és újautó vásárlásához nyújtott kedvezménnyel fejezik ki. Igen ám, de a nagyjából 11 millió hibás autóból nagyjából 8 millió itt Európában található. Márpedig a VW se ellensége a saját pénzének, így kijelentették, hogy az öreg kontinensen ne számítson senki ilyesfajta kompenzációra. Sőt, leginkább semmilyenre. Mint elmondták, szerintük az amerikai és kanadai helyzet nem azonos az európaival, ezért aztán az ottani kártérítést sem lehet alkalmazni máshol.

volkswagen tdi motor

Továbbá azt is közölték, hogy Észak-Amerikában még nem sikerült megállapodni a hatóságokkal, milyen módszerekkel javítsák az autókat, ezért is indokoltak a különböző kedvezmények. Az Európai Bizottság sem nézi jó szemmel ezt a megkülönböztetést, így egyik képviselőjük levelet írt az ügyben a Volkswagen jelenlegi vezérigazgatójához, melyben követeli Matthias Müllertől, hogy az európai tulajdonosoknak is biztosítsanak hasonló kompenzációt. Válaszában Müller annyit mondott, hogy beleegyezik a további tárgyalásokba az Európai Bizottsággal. Persze nem véletlen, hogy a főnökség ódzkodik ettől a megoldástól, hiszen már a hibák díjmentes kijavítása is rettentő sok pénzbe kerül majd, ha ehhez még egy kártérítés is hozzájön, akkor az komolyan megrengetheti akár a Volkswagen létezését is.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő