Connect with us

technokrata

Két magyar egyetem csap össze annak érdekében, hogy megállítsák a dohányzást

Digitális oktatás

Két magyar egyetem csap össze annak érdekében, hogy megállítsák a dohányzást

Két magyar egyetem csap össze annak érdekében, hogy megállítsák a dohányzást

Elég nehéz dolguk lesz, kíváncsi vagyok mi fog ebből kisülni!

Az Óbudai Egyetem a Semmelweis Egyetemmel közösen első alkalommal rendezi meg a vITathont.  Az egészségügyi hackathon, azaz ötlet- és megoldásgeneráló eseményen egyedi megközelítések, kibővített alkalmazási területek, sőt új kutatási irányok is születhetnek, melyek akár startup vállalkozások indulását is elősegíthetik, vagy a vállalati szektor számára piaci felhasználás alapját is képezhetik.

 

A 30 órás rendezvényen informatikai, gazdasági és egészségügyi szakterületek hallgatói vegyes csapatokban veselkednek neki valós társadalmi- és technológiai problémák feldolgozásának október 13-14-én. A hallgatóknak az egészségügyi adatok innovatív felhasználásával kell új összefüggésekre rávilágítaniuk és problémamegoldási ötletekkel előállniuk, olyan megoldási javaslatokat kidolgozniuk, amely a dohányzásról való leszokás hátterét, az azzal kapcsolatos összefüggéseket mutatja be.

A csapatokat nemzetközileg is elismert szakemberek mentorálják, végül pedig öt tagú zsűri értékeli munkájukat. A zsűri tagja Nádai László az Óbudai Egyetem rektorhelyettese, Korányi László az Óbudai Egyetem Innovációs igazgatója, Cserna József a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke, dr. Szócska Miklós az Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója, és Gedeon W. Werner az Aquarius Management elnöke.

 

További Digitális oktatás

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin