Connect with us

technokrata

Ne hagyja veszendőbe menni a ruhát, vásároljon ésszerűen

Bubulakovo

Vélemény

Ne hagyja veszendőbe menni a ruhát, vásároljon ésszerűen

Ne hagyja veszendőbe menni a ruhát, vásároljon ésszerűen

A ruhaipar a környezetet leginkább szennyező iparágak közé tartozik. Egyes állítások szerint az ismert fast fashion márkák új kollekciója olyan színű lesz, amilyen színűre változnak a fejlődő országok – pl. Banglades – folyói.

Néhány évvel ezelőtt nem volt megszokott jelenség, hogy ilyen nagy mennyiségű öltözék kínálattal találkozunk a piacon. A ruhákat többnyire magunk varrtuk, önerőből, amelyhez jó minőségű anyagokat használtunk, amelyekből ugyan nem volt nagy választék, de mivel jó minőségű volt, még rendszeres használat mellett is évekig kitartott.  Ma olcsó divatos holmikat vásárolunk, és már annak is örülünk, ha kitart egy szezont.

Ne hagyja veszendőbe menni a ruhát, vásároljon ésszerűen.

 

Varrjon, vagy varrasson ruhát kiváló minőségű alapanyagokból.

Ha az ismerősei között van varrni tudó személy, vagy ha saját maga is tud varrni, vásároljon kiváló minőségű anyagot a ruhaanyag boltban és varrasson, vagy saját maga varrjon belőle ruhát. Ily módon olyan jó minőségű ruhára tehet szert, amelyet rendszeresen viselhet, és nem nyúlik meg, nem veszti el a színét és nem öregszik el a mosástól. Természetesen minden azon múlik, hogy hol vásárolja meg az anyagot.

Az ismert ruhaanyag árusító boltok közé tartozik a Bobulákovo is. Olyan webboltot működtet, amely kiváló minőségű anyagokat árusít. Az anyagok között talál kötöttárut, dupla gézanyagot, lenszövetet, softshell anyagot, melegítő anyagot, műbőrt, pamut anyagokat, merevítőket, díszítőanyagokat, fleece és warmkeeper anyagokat és még sok más anyagot is.

Tudja, hogy a Bubulakovo.hu webbolt maradék anyagokat is árusít? Ily módon is védjük a környezetet és nem terheljük további textilhulladékokkal.

Bubulakovo

Ellenőrizze, hogy hol készült a ruha és részesítse előnyben a helyi gyártókat.

Ha szeretne hozzájárulni a környezet védelméhez, változtasson a vásárlási szokásain és a ruha kiválasztásánál nézze meg, hogy hol varrták. Ha Önnek fontos a ruha minősége, nem keresheti azt a fast fashion boltokban. Az ilyen ruhákat gyerekek és nők varrják rendkívül alacsony bérért és rossz munkafeltételek mellett dolgozva. A ruha anyaga rossz minőségű és a varrása sem erős és emiatt a ruha nem lesz tartós.

Ha előnyben részesíti a helyi gyártókat vagy ruhakészítőket, számolhat a ruha kiváló minőségével, amely ráadásul modern és időtálló, és nem megy olyan hamar tönkre, mint a fast fashion boltokban vásárolt ruhák.

A vásárlók által legkedveltebb és legkeresettebb anyagok közé tartozik a 100 %-os pamut, a 100 %-ban organikus pamut, a modál, de a darabra vásárolható műbőr is. A darabokban árult műbőrből dzsekin kívül retikült, táskát, kozmetikai táskát, pénztárcát, vagy akár tokot is készíthet tablethez, vagy mobilhoz.

Ne hagyja feleslegesen veszendőbe menni a ruhát, vásároljon ésszerűen. Inkább tartson a ruhatárában néhány olyan időtálló ruhadarabot, amelyekben kényelmesen érzi magát, mintsem egy évben többször is ruhát kelljen vásárolnia, amelyek még egy szezont sem bírnak ki.

De leginkább azt javasoljuk, hogy vásároljon kiváló minőségű ruhaanyagot, amelyből ruhát varrathat magának. Ilyenkor mindenről saját maga dönthet – az anyag és a szabóműhely kiválasztásánál is.

További Vélemény

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés