Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SpaceX hordozórakétája megy a Jupiter holdjára

spacex

Tudomány

A SpaceX hordozórakétája megy a Jupiter holdjára

A SpaceX hordozórakétája megy a Jupiter holdjára

A SpaceX hordozórakétája 2024-ben indulhat el az Europa felé.

Rendre nyeri a NASA pályázatait a SpaceX: Elon Musk cége most arra kapott felkérést, hogy a Jupiter Europa nevű holdjára indítson hordozórakétát. A NASA közleménye szerint azért is választották Elon Musk vállalatát, mert Falcon Heavy hordozórakétájuk jelenleg a világ legerősebbje. A típus 2019-ben járt először az űrben kereskedelmi céllal.

A 178 millió dolláros szerződés az amerikai űrkutatási hivatal bizalmát jelzi a kaliforniai székhelyű cégben, amely az utóbbi időben számos teherszállítmányt és több űrhajóst juttatott el a Nemzetközi Űrállomásra.

A SpaceX nyerte el áprilisban azt a 2,9 milliárd dolláros szerződést is, amely a NASA Artemis programjához épít Holdra szálló űrjárművet. A szerződést egyelőre felfüggesztették, mivel Elon Musk két riválisa, Jeff Bezos Blue Origin cége, valamint a Dynetics vállalat is tiltakozott a SpaceX kiválasztása ellen.

A Jupiter negyedik legnagyobb holdja, az Europa egy kicsit kisebb, mint a Föld égi kísérője, és a kutatók egyik elsődleges célpontja annak felderítésére, létezik-e élet a Naprendszer más égitestjein. A Clipper-misszió célja, hogy nagyfelbontású felvételeket készítsenek az Europa felszínéről, meghatározzák összetételét, geológiai aktivitás jelei után kutassanak, megmérjék jégburkának vastagságát és meghatározzák óceánjának mélységét és sósságát – közölte a NASA.

Forrás: HVG

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés