Connect with us
Hirdetés

technokrata

Így lehet egy HR-esnek egyszerűbb a létszámgazdálkodás

Beraman munkaerő kölcsönzés

LifeStyle

Így lehet egy HR-esnek egyszerűbb a létszámgazdálkodás

Így lehet egy HR-esnek egyszerűbb a létszámgazdálkodás

A legtöbb HR-es le van terhelve. A számtalan adminisztrációs feladat, a toborzás, és sok egyéb más tennivaló teljesen lefoglalja az idejüket. Főleg azoknál a cégeknél, ahol nagyszámú fizikai munkaerőt foglalkoztatnak, igazán kihívás a létszámgazdálkodás. Ám van egy nagyon egyszerű megoldás, amely mind a toborzási feladatok, mind a munkavállalókkal kapcsolatos adminisztráció területén segíthet: ez pedig a munkaerő-kölcsönzés!

Legyen cél a hosszú távú együttműködés!

Az, hogy egyes gyártó cégeknél, termelő vállalatoknál nagy a fluktuáció, köztudott. Ám még ez is csökkenthető, ha például a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző céget kérjük fel együttműködésre.

A munkaerő-kölcsönzők ugyanis nagyon nagy segítséget jelenthetnek több tekintetben is. Bár már eléggé elterjedt ez az atipikus foglalkoztatási forma, mégis vannak olyanok, akik nem merik vállalni a kockázatot, és nem keresik a partnerséget egy ilyen vállalattal.

Holott elég csak a számokat megnézni, utánajárni a céggel kapcsolatos információknak, és kiderül, kiben bízhatunk meg. A Beraman Hungary például többéves tapasztalattal rendelkezik, határokon túlról is tud toborozni magyar ajkú kollégákat, korrekt piaci magatartás jellemzi őket, figyelemre méltó referenciáik vannak.

Olyan terheket tudnak levenni a megbízóik válláról, mint a toborzás, interjúztatás, üzemorvosi vizsgálatok, szerződéskötések vagy épp a szállásoltatás. Mivel e területen tevékenykednek évek óta, sokkal jobban ismerik a kékgalléros munkavállalók igényeit, mint mások. A megfelelő kommunikációs csatornákat kihasználva gyorsabbá tehetik a folyamatot, általuk hamarabb tudnak munkába állni a dolgozók.

A távolság nem akadály

Természetesen sokat számít az is, milyen messze van a munkaerő-kölcsönző cég az adott gyár, üzem telephelyétől. A Beraman Hungary irodája Tatabányán van, ám ettől függetlenül hatékonyan ki tudják szolgálni az igényeket az ország több pontján is.

Lehet tenni a fluktuáció ellen

Nem ritkán azért fordulnak a gyárak képviselői a munkaerő-kölcsönző cégekhez segítségért, mert ez egy hatékony módja a fluktuáció csökkentésének. Kölcsönzéskor ugyanis a munkavállalók nem az adott üzem közvetlen munkavállalói lesznek: ők a munkaerő-kölcsönzővel kötnek szerződést, így az állományi létszámba nem fognak beletartozni.

Amikor megnövekszik egy-egy gyár termelése, több dolgozóra lehet hirtelen szükség, amelyre hatékonyan tud reagálni egy kölcsönző cég, azonnal lehetővé téve több ember felvételét is. Mindez szintén sok adminisztrációval járna a HR-esnek.

Jó hír, hogy amikor már nincs szükség annyi dolgozóra, akkor a kölcsönzötteket más gyárakba lehet elirányítani, és ez is a kölcsönzők munkájához tartozik.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés