Connect with us
Hirdetés

technokrata

Garantáltan életre szóló emlék marad, ha Balira utazol

bali sziget utazás

LifeStyle

Garantáltan életre szóló emlék marad, ha Balira utazol

Garantáltan életre szóló emlék marad, ha Balira utazol

Ha egy igazán spirituális, tánccal, zenével, művészetekkel átitatott nyaralásra vágysz egy napsütötte tengerparton, akkor Bali lesz a te helyed. Bali Indonézia 33 tartományának egyike, Lomboktól nyugatra, Jávától pedig keletre terül el.

Mivel ez egy vulkanikus sziget, ezért sok helyen a tengerparton fekete homokot találhatsz. A dzsungel közepében rengeteg vízeséssel is találkozhatsz, és élőben megnézheted a hatalmas rizsteraszokat is. Itt az emberek nagy része rizstermesztésből él, ha aratás idején érkezel, láthatod azt is, hogy a balinézek kézzel szedik le a termést.

Ez a csodálatos Bali sziget számtalan természeti kincset tartogat, de emellett a kultúra és a pihenés is vonzóvá teszi a turisták számára. Lenyűgöző templomok és szent helyek csalogatják a világ minden tájáról érkező embereket. Ha feltöltődni szeretnél, esetleg pihenni, relaxálni, netán sportolni vagy látnivalókat felfedezni, Bali mindegyikhez tökéletes célpont lehet.

Aktív pihenés az istenek szigetén

Bali tengerpartján a víz alatti látvány is mesébe illő, ezért kiválóan alkalmas sznorkelezéshez. Különleges az öblök élővilága a sziget északkeleti részén, aminek a szürke, vulkanikus eredetű homok az oka.

Hajóroncsokat is felfedezhetnek ennek a szabadidős tevékenységnek az űzői, némelyikre gyönyörű korallok nőttek. A sziget központi részén fekszik Lembongan Beach, ami egy kiépített, fehér homokos tengerpart. Szintén jó terep a sznorkelezéshez és a búvárkodáshoz.

Vannak olyan partszakaszok Balin, amelyek kifejezetten alkalmasak strandolásra, de olyanok is, ahol a szörfösök élhetnek hobbijuknak. A delfinnéző túrák nagyon szórakoztatóak, és egyedülálló élményt nyújtanak. Izgalmas gyalogtúrával el lehet jutni a sziget vulkánjaihoz is.

A biztonságos Bali

Felfedezheted az egész szigetet, és közben nem kell attól tartanod, hogy valamilyen kellemetlen élményben lesz részed. A balinéz emberek nagyon kedvesek és vendégszeretőek, és a szállások is színvonalasak ezen a helyen.

Ázsiai viszonylatban nagyon biztonságos szigetnek számít Indonézia ékköve. Ha szeretnéd jobban megismerni, akkor mindenképpen merészkedj beljebb a tengerparti területeknél is, ha lehetséges, minél több időre!

Így közelebb kerülhetsz a hamisítatlan balinéz hangulathoz, ami jellemzi a szigetet. Ismerd meg a helyi kultúrát, az emberek egyedi hitvilágát is. Különleges természeti környezetben fedezhetsz fel számtalan templomot, sziklatemplomot, szentélyt, szent forrást, amelyek bejárása egy csodálatos élmény.

Szigetek Bali környékén

A Wanderers írásából sok információhoz juthatsz még Bali kapcsán, többek között azt is megtudhatod, hogy a közelben több népszerű sziget is fekszik. Gyorshajóval 40 perc alatt elérhető Nusa Penida és Nusa Dua is.

Itt kiszakadhatsz egy időre Bali nyüzsgő életéből, hiszen nem igazán van kiépítve infrastruktúra. Viszont az ikonikus tengerpartok lélegzetelállítóak, úgyhogy semmiképpen se hagyd ki egy indonéz utazás során!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés