Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért fontos az öntözőrendszer kiépítése?

öntözőrendszer kiépítése

LifeStyle

Miért fontos az öntözőrendszer kiépítése?

Miért fontos az öntözőrendszer kiépítése?

Igaz, hogy egy öntözőrendszer kiépítése és működtetése anyagi ráfordítást igényel, de a használata megtérül. Gondoljunk csak az utóbbi évek aszályos időszakára, amikor azokon a területeken, ahol nem volt folyamatosan vízpótlás, nem termett meg semmi.

Az öntözőrendszer biztonságot ad

Az öntözőrendszer kiépítéséhez a Hanga Kertészet termékkínálatában mindent megtalál, így nyugodt szívvel kezdhet neki a kertészkedésnek. Akár zöldségeket, gyümölcsöket termel, akár a díszkert virágait és növényeit preferálja, öntözésre mindig szükség lehet.

Egy kert gondozásának, karbantartásának, a növények fejlődéséhez szükséges optimális feltételek megteremtésének az egyik legfontosabb eleme a víz. Ha az öntözés legkényelmesebb és legpraktikusabb módját keresi, akkor egy automatikus öntözőrendszer üzemeltetése lesz a legjobb megoldás. Így nem kell amiatt aggódnia, hogy a féltve gondozott növényei károsodnak a melegben és szenvednek a vízhiánytól. Az öntözőrendszer biztonságot ad.

Automata öntözéssel a legmelegebb napokon

Egy tudatosan megtervezett és pontosan telepített öntözőrendszer teljesen automatikusan látja el feladatát. Ennek több előnye is van:

 • Sok időt spórolhat, mert csak egyszer kell a paramétereket beállítani és minden magától működik.
 • A kijuttatott vízmennyiség is optimális lesz, mindig csak annyi vizet kapnak a növényei, amennyire éppen szükségük van.
 • A kertje zónákra osztható, ahol az ott található növények igényeinek megfelelő öntözési stratégia alakítható ki – például míg a pázsit öntözését szórófejekkel, addig az ágyásokat csepegtető csövekkel, illetve mikroszórófejekkel szokták ellátni.
 • Az öntözőrendszer agya automatika, ami egy vezérlő egység, ez elhelyezhető tetszőleges helyre akár kül-, akár beltérre. A vezérlő sokféle beállítási lehetőséggel segíti azt, hogy az öntözést az időjárás, az évszakok változása szerint alakíthassuk.
 • Nyugodtan maradhat távol az otthonától akár több napra is – a rendszer gondoskodik a kert vízellátásáról.

Az öntözőrendszer részei

Az öntözőrendszer kiépítéséhez többféle eszközre is szüksége lehet. Ezek csoportosítása a következő:

 • Kpe idomok
 • Öntözésvezérlők
 • Szerelvények, kiegészítők
 • Öntöző szórófejek, fúvókák
 • Érzékelők
 • Mágnesszelepek
 • Lpe idomok
 • Menetes műanyag idomok
 • Kpe, Lpe csövek

Az öntözőrendszer telepítését számos tényező befolyásolhatja. Ilyenek például a kert mérete, az időjárás, a talaj adottságai, a kert tagoltsága, a terepadottságok, az anyagi lehetőségeink.

Az öntözőrendszer lehet akár egy, a kertünkbe szinte láthatatlanul beépített önműködő rendszer, ami a legoptimálisabb időpontokban öntözi meg a kertet emberi felügyelet nélkül. A vízforrás többféle lehet: például vezetékes víz, kút, esővíztartály, ritkábban tó vagy patak vize.

Az öntözéssel pótolható kertünkben az a vízhiány, amit a természetes csapadék egyenlőtlen eloszlása vagy az ideálishoz képest jelentősen kisebb mennyisége eredményezett. Ha Ön is biztonságban szeretné tudni kertje növényeit, építsen ki öntözőrendszert! Megéri!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés