Connect with us
Hirdetés

technokrata

Tényleg fel tud robbanni egy elektromos cigaretta?

elektromos cigaretta robbanásveszélye ecigi e-cigeretta

LifeStyle

Tényleg fel tud robbanni egy elektromos cigaretta?

Kép forrása: Freepik

Tényleg fel tud robbanni egy elektromos cigaretta?

Az elektromos cigaretta remekül helyettesíti a hagyományos verziót, mivel olyan eszköz, amely égési folyamat nélkül szállítja a nikotint a dohányos szervezetébe. Az e-cigi 95%-kal kevésbé káros, mint a hagyományos – derült ki a Public Helalth England tanulmányából – mégis időről időre érkeznek kételyek afelől, hogy emberek sérültek meg használata közben. Mennyire igaz ez?

Ha minden ecigi közveszélyes lenne és felrobbanna, akkor nem lenne több millió ember, aki használná, vagy által próbálni leszokni a dohányzásról nikotinmentes változatban. Persze mivel egy olyan elektronikus készülékről van szó, amely porlasztóból, patronból és akkumulátorból áll, különösen a töltéshez használt termékek robbanásveszélyt is hordozhatnak magukban.

Mikor lehet veszélyes?

Az e-cigarettás felrobbanások 80%-a töltés közben történik, ami főleg abban nyilvánul meg, hogy nem a gyártó által biztosítót, hanem eltérő használat és túltöltés miatt következett be. Ez azt jelenti, hogy a robbanásokat a termék helytelen használata okozhatja. Éppen ezért, mint minden újratölthető elektromos berendezésnél elengedhetetlen, hogy a dohányosok a megfelelő típusú töltőt vagy adaptert használják a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében.

A többi robbanás akkor következik be, amikor az e-cigaretta a felhasználó birtokában van, amikor a zsebében tartja, vagy amikor belélegzi a gőzt, súlyos égési sérüléseket okozva. Ezekben az esetekben a robbanások a lítiumion-akkumulátorok miatt következhetnek be, amelyek számos más, naponta használt elektronikai eszköz (mobiltelefonok, videokamerák, laptopok) részét képezik, amelyek nagy mennyiségű energiát tárolnak.

Mivel az e-cigi viszonylag még „gyerekcipőben jár”, nem minden esetben vannak egyértelmű szabályozások, nagyon sok rossz minőségű termék van a piacon, amelyek veszélyesek lehetnek a felhasználók számára. Nagyon fontos, hogy aki elektromos cigarettát szeretne használni, az kizárólag olyan minőségi terméket vásároljon, amely megbízható forrásból származik. A silány minőségű vagy rejtett hibákkal rendelkező akkumulátor nagyobb valószínűséggel robban fel, mint egy jó hírű gyártótól származó akkumulátor.

Az e-cigaretta robbanásveszélye hasonló bármely elektronikai termékéhez, de helyes használat esetén az emberek nem teszik ki magukat nagyobb kockázatnak, mint mobiltelefon használata során. De ez minden kütyüre vonatkozik!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés