Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az ipari konyhában használatos csomagoló- és segédanyagok

ipari konyha csomagolóanyagok

LifeStyle

Az ipari konyhában használatos csomagoló- és segédanyagok

Az ipari konyhában használatos csomagoló- és segédanyagok

Az ipari konyha kialakítása és működtetése nagyon összetett feladat. A vendégek számától függően számtalan nagyipari gépre és egyéb felszerelésre van szükség, ezenkívül pedig folyamatosan gondoskodni kell tisztítószerekről, higiéniai termékekről, valamint egyéb hasznos kiegészítő anyagokról. Ebbe a körbe a tartozik a folpack, az alufólia és a sütőpapír is, melyek nagyban megkönnyítik a konyhai munkát.

Remek találmányok a vendéglátósok szolgálatában

A konyhai műveletek racionalizálása érdekében az indepack.hu-n megrendelhető kiegészítő csomagolóanyagok használatával idő és energia spórolható meg. Ezeknek folyamatosan rendelkezésre kell állniuk, ezért mindig figyelj oda arra, hogy ne fogyjon ki a készleted.

A sütőpapír, a folpack és az alufólia meggyorsítják és egyszerűsítik a sütési folyamatokat, megvédik a konyhai felületeket, valamint az elkészült ételt vagy az alapanyagokat.

A sütőpapír funkciója

A sütőpapír célja, hogy egyszerűbbé tegye a sütést, mivel használatával nem lesz szükség a tepsi beolajozására. Az ételek alá téve megakadályozza azok leégését, ráadásul még az utólagos takarítást is meg lehet spórolni. Megvédi a tepsit, így nem kell azt hosszú, nehéz munkával kisúrolni, hanem a papír egyszerűen kidobható, alatta pedig tiszta marad a felület.

Az íves sütőpapír akkora méretű, mint egy gáztepsi, így egyszerűen csak bele lehet tenni, ha pedig egyedi méretű a tepsi, akkor válassz tekercses terméket, ahol egyedileg méretre tudod vágni a papírt.

Használatával kevesebb zsiradékot fogsz felhasználni, valamint a tepsi hőeloszlása is egyenletessé válik, így megelőzhető az ételek aljának túlsülése.

Az alufólia felhasználása

Az alufólia szintén egy olyan konyhai kiegészítő, melyet a főzési-sütési műveletek több fázisában is fel tudsz használni. Előnye, hogy felveszi azt az alakot, amire hajtod, és ezt meg is tartja, így le tudod vele fedni a sütőben lévő ételt, ami által az puhábbá, zamatosabbá válik. Az ételben lévő folyadék nem fog tudni eltávozni, hanem bent marad, és abban párolódik át a hús, így igazán omlós és ízletes lesz az étel.

Az alufólia alumíniumból készült, ami egy környezetbarát, fenntartható alapanyag. A természetből származik, és a már forgalomba került alumínium nagy része folyamatos körforgásban marad az újrahasznosítás útján. Zsírálló, hőálló, vízálló tulajdonsága révén nagyon univerzális a felhasználhatósága.

A folpack fólia előnyei

Ez a könnyű és átlátszó anyag polietilénből készült. Az átlátszósága nagy előny, mivel ezáltal a becsomagolt étel láthatóvá válik. Főleg csomagolási feladatokhoz érdemes használni, a perforált verziót tépni is könnyebb. Le lehet vele takarni az edényeket, tálakat, hogy ne tudjon szennyeződni a bennük lévő étel. Speciális fóliavágó segítségével egyedi méretre is vágható a fólia.

A konyhai kiegészítő csomagolóanyagok könnyebbé teszik a munkát, a konyhai tevékenységek számtalan fázisában használhatók, időt és energiát spórolnak. A vendéglátóiparban pedig mindez rendkívül fontos tényező.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés