Connect with us
Hirdetés

technokrata

Stílusos világítás a teraszon is állólámpák segítségével

kültéri állólámpák

LifeStyle

Stílusos világítás a teraszon is állólámpák segítségével

Stílusos világítás a teraszon is állólámpák segítségével

Jó időben, a nyári szezonban szívesen időzünk odakint, és a kellemes hőmérséklet arra csábít, hogy napnyugta után is maradjunk, viszont ekkor a különféle tevékenységekhez már világításra van szükség.

A hagyományos, falra rögzített lámpa funkcionálisan ugyan megfelelő lehet, azonban nem képes nagyobb területen fényt szolgáltatni, illetve hangulatot teremteni. Szerencsére azonban ma már más megoldások közül is választhatunk, készülnek kifejezetten kültérre is dekoratív álló-, függő- és asztali lámpák.

Számos tetszetős és minőségi kültéri állólámpát találsz a Dublino Home kínálatában, amelyekkel hangulatossá teheted a teraszt és a kert különböző pontjait, válogass közülük igényeid szerint! Milyen lehetőségeid vannak? Mi alapján válassz? Tarts velünk, összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

Ha leszáll az éj

A fény az életünk része, ehhez igazodik a bioritmusunk, szükség van rá a vitamintermeléshez, vagyis nélkülözhetetlen. Ma már azonban nem a nappal és az éjszaka váltakozása határozza meg az életünket, hiszen a mesterséges fényforrások révén éjszaka is nappali világosságot varázsolhatunk az életünkbe, így akkor is a nappalihoz hasonló életet élhetünk.

Ez azonban rengeteg energiát felemészt, így napjainkban már napelemes fényforrások, állólámpák is rendelkezésre állnak, ráadásul ezek az akkumulátoros/elemes változatokkal egyetemben könnyen mobilizálhatók.

És nemcsak az enteriőrökben, de kültéren is fényt teremthetünk a segítségükkel. Ez részben a biztonságunkat, a tájékozódásunkat szolgálja, másrészt viszont dekoratív funkcióval is bír.

Kültéri világítás otthonainkban

Sok időt töltünk az otthonunk teraszain, erkélyein, kertjeiben akár sötétedés után is, ugyanis az állólámpáknak hála elegendő fényt varázsolhatunk magunk köré, így nem okoz problémát, ha odakint étkezünk, játszunk, beszélgetünk.

A különböző tevékenységek más-más fényerőt és fényforrásokat igényelnek, ennek megfelelően is válogathatunk a kínálatban. Léteznek olyan állólámpák is, amelyeknek a dimmer funkció révén szabályozható a fényereje, így mindig tökéletes fényt szolgáltatnak.

Más világításra van szükség az épület körüli járdák, a kerti ösvények megvilágítására, ahol a biztonság és a tájékozódás a cél, és másra a teraszon a pihenéshez, szórakozáshoz, étkezéshez.

Dekoratív állólámpák a teraszon

A komfortosan és funkcionálisan berendezett teraszokat, kerteket a nappali kiterjesztéseként használjuk, amikor kellemes az idő, például pihenésre, étkezésre, szórakozásra. Sötétedés után is szeretünk kint maradni, ehhez fényre van szükség. A gyertyák, mécsesek vagy a tűz hangulatos fényt szolgáltatnak, azonban kis fényerővel rendelkeznek, és nem szabályozhatók, így jobban szeretjük a mesterséges fényforrásokat.

A kültéri állólámpákkal tökéletesen megvilágíthatjuk a szükséges területeket, és ezeket nyugodtan kint is hagyhatjuk, ugyanis anyaghasználatuk, kialakításuk révén eső- és páraállóak, így biztonságosan használhatók minden időben.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés