Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi szükséges a macska felelősségteljes gondozásához?

macska gondozása

LifeStyle

Mi szükséges a macska felelősségteljes gondozásához?

Mi szükséges a macska felelősségteljes gondozásához?

A cicák nemcsak házi kedvencek, hanem családtagok is, az igazán felelősségteljes gazdik ebben egyetértenek. Azonban a megfelelő környezet megteremtése olykor még számukra is nehézséget jelent.

Alábbi cikkünkkel ebben igyekszünk segíteni. Egy csokorba gyűjtjük, hogy milyen felszereléseket érdemes beszerezni.

Kötelező macskafelszerelések

A Grandopet.hu macska termékköréből prémium eledeleket és alapvető kiegészítőket, kellékeket is beszerezhetünk. Azontúl, hogy kiváló minőségű macskatápot választunk, fontos a kötelező felszerelések összeválogatása is.

Gondolunk például a bundaápolás elengedhetetlen eszközeire, s ebbe beletartozik a fésű, a sampon, a külső élősködők elleni készítmény. Nem maradhatnak el a higiéniai kellékek sem, mint alomtálca, macskaalom.

A cica WC kérdése eléggé megosztja a gazdikat, hiszen többféle típus is elérhető: egyesek szerint a peremes, de nyitott kialakítású kevésbé ijesztő a szőrgombóc számára, mások viszont úgy vélik, hogy a zárt, bebújós változatok sokkal nagyobb biztonságérzetet adnak a cicusoknak. Sajnos erre nincs konkrét recept, ki kell tapasztalni, hogy melyikben érzi jól magát kedvencünk.

Egyetlen gazdi otthonából sem hiányozhat a hordozóbox, amely a biztonságos szállításhoz elengedhetetlen. Akár állatorvoshoz visszük, akár látogatóba, a hasznos kellék nélkül képtelenség garantálni az épségét. Ezeknek a szállítódobozoknak az a legnagyobb előnye, hogy egyszerűen tisztíthatók, stabil alátámasztást nyújtanak a cicának, szétszedhetők, így ha szükséges, útközben is megnyugtathatjuk a cirmost.

Kényelmes fekhely és macskabútor

Az alapvető felszereléseken túl nem szabad megfeledkeznünk a szőrgombolyag kényelméről sem, vagyis egy vagy több fekhely beszerzése is javasolt. Igen sokféle típus közül válogathatunk, bebújós kuckó, házikó, párna, radiátorhoz felszerelhető fekhely egyaránt elérhető. Csupán meg kell találnunk azt, amelyik a legkomfortosabb számára.

A cicás otthonokban feltétlenül teret, vagyis felületet kell biztosítani a karomkoptatáshoz, erre a célra a legjobb, ha kaparófát vagy akár emeletes macskabútort szerzünk be. Utóbbi multifunkciós, ugyanis tartalmaz egy felső pihenőhelyet, bebújós részt, kaparófelületet egyaránt, s gyakran még lelógó labda is megtalálható az emelvényen. Valóságos cicaparadicsom, főleg ha többszintes bútorral ajándékozzuk meg bundás pajtásunkat. Nemcsak az ő örömére, hanem a lakásunk védelme érdekében is fontos, ezáltal elkerülhetjük, hogy a kanapénkat karmolássza.

Optimális táplálás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire lényeges a választott eledel az egészsége szempontjából. Szerencsére bőséges a felhozatal, így megtalálhatjuk a korának, testtömegének, termetének legideálisabb opciót. Ha pedig speciális macskatápra lenne szüksége, például gabonamentesre vagy szőrlabdaképződés ellenire, az sem probléma. Bármilyen szokatlan tünet esetén kérjünk segítséget az állatorvostól, hiszen fontos, hogy kizárja a súlyos betegségeket.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés