Connect with us

technokrata

Ezért éri meg szárítógépet használni otthon

Bosch szárítógép

LifeStyle

Ezért éri meg szárítógépet használni otthon

Ezért éri meg szárítógépet használni otthon

Amint a szárítógép bekerült a köztudatba, sokan azonnal beszereztek egyet, hiszen így végre nem kell a nappaliban kerülgetni a szárított ruhákat. Akadnak viszont olyanok, akik még mindig nincsenek meggyőződve arról, hogy ez a háztartási berendezés tényleg valódi segítséget tud nyújtani. Amellett, hogy a többség tart a magas fogyasztástól és a ruhák sérülésétől, számításba veszik, hogy egy minőségi berendezés nem két forintba kerül.

Ebben a cikkben segítünk döntést hozni, eláruljuk, hogy miért éri meg szárítógépet használni.

A fogyasztás kérdése

Az onlineMárkaboltok Bosch szárítógépei nagymértékben meg tudják könnyíteni az ember életét. A modern életvitel pörgős, ami azt jelenti, hogy a legtöbbünknek nincs ideje minden alkalommal kiteregetni a ruhákat és kerülgetni azt a nappaliban. A mindennapok leegyszerűsítésében tehát kiemelt helyet foglal el a szárítógép. Ahhoz azonban, hogy a legjobbat válasszuk ki, nem árt előtte tájékozódni, tudatosan vásárolni.

Egy márkás hőszivattyús szárítógép éves fogyasztása körülbelül 170-180 kWh. Ez az érték 160 teljes és részleges töltetű normál pamut programon végzett programon jött ki. Ennek alapján egy szárítás nagyjából 44 forintra jön ki, ami ugye az áramdíjat jelenti. Egy szárítás, ami 8 ruhára vonatkozik, tehát nem kerül olyan sokba, mint azt az ember először gondolná.

Milyen előnyei vannak a szárítógépnek?

Nem feledkezhetünk meg arról a tényről sem, hogy a berendezésnek köszönhetően nem áll mindenhol szárító a lakásban, ezáltal nem kell azt kerülgetni, mindenki kényelmesen elfér a szobájában. Nem lesz szem előtt semmilyen fehérnemű, nem kell azokat eldugni, ha váratlan vendég toppanna be. A gyermek vasárnap este kirakott tornaruháját nyugodtan kimoshatjuk, reggelre garantáltan megszárad.

A szárítógép további előnye, hogy kevesebb tőle a por az otthonunkban, így a levegő is egészségesebb lesz tőle. Időt tudunk nyerni azzal, hogy nem kell törölgetni, mert nem száll mindenfelé a por. Az allergiásoknak is hatalmas megkönnyebbülés, hiszen nincs többé mosószermaradvány, a gép ugyanis azokat is el tudja távolítani. Pozitívum még, hogy a véletlenül elfeledett papírzsebkendőt a szárítógép könnyedén eltávolítja. Nincs többé penészesedés és pára, a mosógépre helyezve pedig helyet sem foglal.

Hogyan érdemes választani?

A legfontosabb, hogy a hőszivattyús szárítógépek sokkal energiatakarékosabbak, valamint alacsonyabb hőfokon szárítanak, mint a kondenzációs kivitelek. Bár tény, hogy valamivel többe kerülnek, sokkal kíméletesebben bánnak a ruhákkal, hosszú távon gazdaságosan működtethetőek.

Ahhoz azonban, hogy jó döntést hozzunk, figyelembe kell venni a kapacitást, hiszen mindig legalább egy kilogrammal nagyobb gépet érdemes venni, mint amekkora a mosógép kapacitása. Lehetőleg legyen benne fertőtlenítő és gyors program, így tényleg mindig ki tud húzni bennünket a bajból.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés