Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi mindenre jó az aloe vera gél?

aloe vera gél

LifeStyle

Mi mindenre jó az aloe vera gél?

Mi mindenre jó az aloe vera gél?

Habár imádjuk a modern kozmetikumokat és az újonnan felfedezett, ígéretes eredményeket produkáló hatóanyagokat, viszont érdemes beépíteni a szépségápolási rutinunkba a természetes szerek használatát is.

Ezeket az emberiség már régóta alkalmazza, így mondhatni sok tapasztalatunk van velük kapcsolatban, és jól ismerjük a hatásaikat. Ilyen többek között az aloe vera, mely egy csodálatos növény rengeteg pozitív hatással Nézzünk is pár példát, hogy mi mindenre használható.

Kiváló bőrápolószer

Az aloe vera szobanövényként is tartható otthon, így frissen kinyerhető a húsos leveleiből az értékes, gél állagú anyag. Ám ebben a formában nem sokáig őrzi meg a minőségét, ezért érdemes készen kapható formulát vásárolni, amit szakszerű eljárással nyertek ki a növényből, illetve megfelelően tartósítottak.

A Helia-D testápoló termékei között található Zelka aloe vera gél egy könnyed állagú testápoló, ami a teljes testre használható. A nyári időszakban különösen hasznos, hiszen kellemesen hűsíti a bőrt, emellett nyugtatja és regenerálja, ami főleg napozás után előnyös.

Ha esetleg túl sokáig tartózkodtunk a napon és leégtünk, akkor is jó hasznát vesszük, hiszen fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezáltal az irritált bőr hamar megnyugszik.

Plusz tipp: tartsuk a gélt a hűtőszekrényben, hogy fokozzuk a hűsítő hatást. Nincs is annál jobb, mint egy kánikulai napon egy langyos vizes zuhany után bekenni a bőrünket ezzel a frissítő hatású géllel.

Remek természetes arcápoló

Kutatások kimutatták, hogy az aloe vera gélben mintegy 200 különféle értékes hatóanyag található, többek között antioxidánsok, poliszacharidok, vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak.

Ezek pedig mind-mind fontosak ahhoz, hogy az arcbőrünk megőrizze szépségét és fiatalosságát. S hogy milyen bőrtípus esetén érdemes használni? Gyakorlatilag mindegyiknél!

Mivel szabályozza a faggyútermelést, és csillapítja a gyulladást, ezért sokat javít a zsíros, pattanásos bőr állapotán. Emellett tele van hidratáló hatású összetevőkkel, ezért a száraz bőrt nedvességgel tölti fel, a ráncok mélységét csökkenti, így száraz vagy öregedő bőrön is érdemes alkalmazni.

Természetes anyag révén nem irritál, ezért érzékeny bőrre is kiváló választás. A forró nyári napokon remekül kiváltható vele egy nehezebb állagú, lassabban beszívódó hidratáló krém.

Orvosság a különféle bőrproblémákra

Ne higgyük, hogy az aloe vera jótékony hatásai kimerülnek annyiban, hogy szebbé teszi a bőrt. Nem véletlenül szerepel előkelő helyen a népi gyógyászatban is, hiszen sokféle bőrprobléma kezelésére alkalmas.

A napégést és a pattanásokat már említettük, de ezenfelül használható rovarcsípések, kisebb horzsolások, hegek, fagyási sérülések, ekcéma, bőrgomba, herpesz, övsömör, bárányhimlő kezelésére is.

Nyílt sebbe viszont ne kenjük, ilyenkor csak a körülötte lévő területre vigyük fel, de ha már bevarasodott, akkor bátran kezeljük vele, ugyanis gyorsítja a regenerációt.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés